Krimi5. september 2022

Mystisk flystyrt: Her er ofrene

Den 72-årige forretningsmand Peter Griesemann fløj flyet, der forulykkede i Østersøen søndag
Peter Griesemann og hustroen Juliana. Billedet er fra december 2020.
Peter Griesemann og hustroen Juliana. Billedet er fra december 2020.
 Foto: Könler Funken/Facebook

Det var den 72-årige forretningsmand Peter Griesemann, der fløj det Cessna-fly, der søndag aften styrtede ned i Østersøen ud for Letland.

Han var på vej hjem fra Spanien med hustruen Juliane, sin 26-årige datter Lisa og hendes 26-årige kæreste Paul.

Det skiver de tyske medier Express og Bild.

Det formodes, at alle ombord er omkommet, da flyet styrtede ned.

Udover at være en stor forretningsmand, der gjorde sig i mange forskellige brancher, havde Peter Griesemann også sit eget flyselskab, Quick Air, og var selv en “passioneret pilot”.

Derfor var der heller ingen, der løftede et øjenbryn, da han selv startede flyet og trillede ud på startbanen i Jerez.

Hvad der skulle have været en tur som så mange andre, han fløj, når familien skulle på tur, endte på tragiskvis, da flyet styrtede ned i Østersøen ud for Letland.

Allerede kort efter flyet var lettet, blev der meldt problemer med lufttrykket i flyet, og der gik ikke lang tid, før man mistede kontakten til flyet.

Jagerfly fra først Frankrig og siden Tyskland forsøgte at komme i kontakt med flyet, der havde destination i Köln, men det lykkedes ikke

Det blev endda rapporteret, at piloterne ikke kunne se nogen personer i Cessna-flyet. Hverken i cockpittet eller i kabinen.

Flyet fløj lige forbi Köln og fortsatte mod Bornholm og Østersøen, hvor også danske og svenske jagerfly var på vingerne.

Ifølge Bild kunne det tyde på, at alle personer ombord var besvimet hurtigt grundet trykproblemerne og iltmanglen. Datteren Juliana var selv uddannet pilot, men intet tyder på, at hun overtog styringen af flyet på noget tidspunkt.

Peter Griesemann var kendt skikkelse i Köln og udover at være succesrig forretningsmand, så var han meget involveret i byens karneval-miljø, hvor han var ærespræsident for en af de ældste grupper, Blaue Funken.

De traditionsrige Kölner Karneval har i et Facebook-opslag mindes den afdøde forretningsmand.

“Som iværksætter og karnevalsdeltager ydede han et væsentligt bidrag til at forme denne Kölnertradition i årtier.

“Hans hjerte bankede for karnevalet og for menneskerne omkring. Vores tanker går til familien Griesemann, som vi ønsker megen styrke i denne svære tid,” skriver Kölner Karneval.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget …

Det er stadig ikke lykkes redningsmandskab fra Sverige og Letland at finde det forulykkede fly. Der er dog fundet olierester og vragdele, som kunne stamme derfra.

Sponsoreret indhold