Krimi12. november 2019

Mystisk detalje: Brittas døtre var nede i mors bankboks med sportstasker

Anklagemyndigheden viste videoovervågning fra den bank Britta Nielsen brugte. Her kunne man se døtrene
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/britta_nielsens_doetre.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix og Discovery Networks Danmark

På 6. dagen i retssagen, hvor svindelmistænkte Britta Nielsen er tiltalt for at have stjålet omkring 117 millioner kroner, blev hendes to døtre pludselig trukket ind i sagen.

Anklagemyndigheden viste en overvågningsvideo, hvor 32-årige Samina og 35-årige Jamilla går ind i en bank i Hvidovre.

De to døtre følger formentlig med i deres mors retssag fra sidelinien, for de har ikke været tilstede i Københavns Byret.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20181108-140312-l_24mb_0.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Britta Nielsen har over to dage forklaret, hvad der skete og hvorfor hun stjal næsten 117 millioner kroner fra Socialstyrelsen. Foto: Ritzau/Scanpix

Britta Nielsens døtre blev få dage efter morens flugt til Sydafrika fanget på et overvågningskamera i Nordeas filial i Hvidovre, hvor moren havde alle sine bankkonti.

På videoen kan man se dem gå ned af en trappe til, hvor bankboksene befinder sig. Fire minutter efter kan man se dem igen. Men nu har de to sportstasker med ud over skulderen.

Hvorfor gik begge døtre ned i bankboksen, efter du var rejst til Sydafrika? spørger Britta Nielsens forsvarsadvokat Nima Nabipour sin klient.

Til det forklarer Britta, at datteren formentlig skulle bruge nogle af smykkerne, som hun havde fået til sit bryllup.

Er det korrekt, at du har en bankboks? spørger forsvarsadvokaten.

- Jeg har haft bankboks længe, siden min mand døde faktisk, svarer Britta.

- Jeg har haft mine personlige papirer, mit testamente og min mands liggende derinde. Min ene datter havde spurgt, om hun måtte tage nogle af smykkerne, der lå i boksen, forklarer den 65-årige kvinde.

Tidligere i retssagen er det kommet frem, at med sig under flugten i Sydafrika havde Britta Nielsen et usb-stik. På det var en oversigt med, hvad der var i bankboksen i Hvidovre.

Ifølge anklagemyndigheden befandt der sig 2,9 millioner kroner.

- Hvis de skulle i bankboksen, er det fordi de skulle have de smykker. Jeg ved, der var noget bryllup eller forlovelse, hvor jeg skulle have været barnepige, men jeg fik noget hjernerystelse. Men jeg er ikke bekendt med, at de har været i boksen og hente smykker, siger Britta Nielsen.

Både Samina og Jamilla er sigtet for groft hæleri med de penge deres mor har stjålet fra Socialstyrelsen.

Sponsoreret indhold