Krimi10. december 2019

Myndighederne afslører hårrejsende skader hos vulkan-ofre

De mange kvæstede efter mandagens vulkanudbrud i New Zealand står overfor for deres livs kamp, efter de har fået ”livsændrende kvæstelser” som følge af naturkatastrofen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20191209-120047-l_3mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Mandagens frygtelige vulkanudbrud på den newzealandske ø White Island har ikke kun taget livet af mindst seks uskyldige turister.

31 personer er lige nu indlagt på hospitalet, hvor de kæmper deres livs kamp – flere af de kvæstede har således fået hårrejsende skader som følge af vulkanudbruddet.

På et nyligt afholdt pressemøde har overlæge Pete Watson fra det newzealandske sundhedsministerie oplyst, at hele 27 ofre har pådraget sig forbrændinger på mere end 30 procent af kroppen.

Desuden oplyser Pete Watson, at “det ikke er sikkert, at alle overlever”.

Det skriver det australske medie News.

- De kvæstede patienter er mellem 13 og 72 år, og de fleste, som I har hørt, er turister, der besøgte New Zealand.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20191209-055428-7_6mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Vulkanudbruddet har kvæstet mange turister så alvorligt, at de måske ikke overlever. Foto: Ritzau Scanpix

De mest kritiske patienter er ikke kun svært forbrændte, men har også fået lungeskader som følge af at have indåndet den både giftige og varme sky fra vulkanen, der blandt andet består af svovl, sten og giftige dampe.

Overlægen fortæller desuden, at Middlemore Hospitals brandsårsafdeling – der behandler de kvæstede – I løbet af mandagen har haft et arbejdspres, der svarer til dét, de normalt oplever på et helt år.

Da nogle af patienterne stammer fra Australien, vil de ifølge overlægen blive overflyttet til hospitaler i Australien, når deres tilstand er så forbedret, at de er klar til at blive overflyttet. Men det er altså ikke sikkert, at alle patienter overlever deres skader.

Redningsmandskab har tidligere fortalt, at White Island lignede en ”atomkatastrofe” efter udbruddet, der skete mandag omkring klokken 14.15 lokal tid.

Sponsoreret indhold