Krimi24. marts 2020

Myndighederne advarer: Falske varer i omløb

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortæller på et pressemøde, at der er falske mundbind og corona-testkits i omløb
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200324-140707-l_68mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/ Ida Marie Odgaard

I de her tider er det nærmest blevet en fast del af hverdagen, at regeringen og sundhedsmyndighederne holder et dagligt pressemøde.

Tirsdag var ingen undtagelse.

Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke gik præcis 14.00 på talerstolen i Udenrigsministeriet.

Her var han flankeret af flere velkendte ansigter på pressemødet, hvor direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, og formanden for regionenerne, Stephanie Lohse (V), også var til stede.

Ministeren kom med en trist nyhed om flere falske varer på markedet.

- Det at skaffe testudstyr og værnemidler kan virke helt ukompliceret og nemt. Men det kræver, at hver enkelt henvendelse om testudstyr og værnemidler en nøje faglig vurdering af vores myndigheder.

- De har orienteret mig om, at der er falske værnemidler og test-kits i omløb globalt. USA har konstateret falske test-kits fra Europa og i Frankrig er man udsat for forfalsket ansigtsmasker, som er er kommet ind i systemet uden den påkrævede effekt.

- Det er helt afgørende, at vi undgår det i Danmark, siger Magnus Heunicke.

Nye tal

Magnus Heunicke fremlagde også dagens tal for antal smittede.

- I alt er 1577 testet positiv for coronavirus, hvilket er 127 flere end i går. Ud af dem 69 intensiv behandling. Og 32 er døde, der er har været smittet med coronavirus, siger ministeren.

Samtidig oplyste han, at man nu har en gennemsnitsalder på de døde i Danmark. Den ligger 77 år.

- Vi kan se, at det er i hovedstadsområdet, at der er flest alvorligt syge patienter med coronavirus. Derfor hjælper vi nu med at omflytte nogle af de midler der er ude i de andre regioner, så vi bruger ressourcerne bedst, lyder det fra ministeren.

Lige nu arbejder sundhedsmyndigheder på, at man vil udbygge testkapaciteten. Myndighederne prøver sammen med medicinalgiganten Novo Nordisk at lave et samarbejde om at teste flere personer. Det skal ske ved Novo Nordisk i Måløv.

65 sigtelser

Med på pressemødet var også Rigspolitiets kommunikationsdirektør Anders Frandsen.

Politiet har indsat flere patruljer for at sikre at de gældende påbud, om at man ikke må samle sig mere end 10 personer bliver overholdt.

Alligevel måtte politiet landet over udstede 65 sigtelser i weekenden, fordi påbuddet blev overtrådt.

Sponsoreret indhold