Krimi22. marts 2023

Murdaugh-mysteriet tager VILD drejning: Der er tale om mord

Sagen om den prominente advokat Alex Murdaugh, der er idømt livstid for drabene på sin hustru og søn, har nu taget endnu en opsigtsvækkende drejning. Et dødsfald, der før var henlagt som en ulykke, betragtes nu som mord
Myndighederne vil nu endnu engang undersøge Stephen Smiths mystiske død i 2015.
Myndighederne vil nu endnu engang undersøge Stephen Smiths mystiske død i 2015.
 Foto: Ritzau Scanpix og privat

For få uger siden blev en prominent advokat idømt livstid for det brutale – og opsigtsvækkende drab – på sin familie.

Nu har den såkaldte Murdaugh-sag så taget endnu en opsigtsvækkende drejning: Nu betragtes et mystisk dødsfald fra 2015 som drab.

I den forbindelse vil man nu gravet liget op for at undersøge, om Murdaugh-familien også står bag det dødsfald.

19-årige Stephen Smith blev fundet død i 2015 på en øde landevej – kun 24 kilometer fra Murdaughs ejendom i South Carolina.

Alex Murdaugh havde enorm magt som en dygtig, men også kynisk advokat. Den 7. juni 2021 viste han for alvor sin kyniske side, da han skød og dræbte sin søn, Paul Murdaugh, og sin hustru, Margaret “Maggie” Murdaugh. På billedet er også Pauls ekskærest
Alex Murdaugh havde enorm magt som en dygtig, men også kynisk advokat. Den 7. juni 2021 viste han for alvor sin kyniske side, da han skød og dræbte sin søn, Paul Murdaugh, og sin hustru, Margaret “Maggie” Murdaugh. På billedet er også Pauls ekskæreste Morgan Doughty.
 Foto: Netflix

Dengang blev sagen henlagt som en tragisk ulykke, hvor den 19-årige var blevet dræbt af en flugtbilist. Der var dog flere ting ved sagen, der forvirrede efterforskerne – og ikke mindst Stephen Smiths familie.

Nu betragtes sagen da heller ikke længere som et en ulykke, men som et drab.

Det skriver People.

Liget af Stephen blev dengang fundet midt på vejen og langt væk fra hans egen bil. Desuden var han stadig iført løse sko, hvilket virkede besynderligt, hvis han – som politiet mente – var blevet ramt af en flugtbilist i høj fart. Desuden lod det til, at Stephen havde afværgemærker på sine hænder.

Hans familie har af de grunde altid hævdet, at han blev myrdet, og for kort tid siden har myndighederne i South Carolina da også valgt at ændre sagen til drabssagen.

Tidligere er det komme frem, at Murdaugh-familien flere gange bliver nævnt i dokumenter fra sagen.

Derfor spekuleres det altså i, om Murdaugh-familien har en finger med i spillet i forhold til den 19-åriges død.

Buster Murdaugh og Paul Murdaugh var begge sønner af advokat Alex Murdaugh. Mens Paul blev skudt og dræbt af sin egen far, spekuleres der nu i, om Buster er skyld i en anden drengs død.
Buster Murdaugh og Paul Murdaugh var begge sønner af advokat Alex Murdaugh. Mens Paul blev skudt og dræbt af sin egen far, spekuleres der nu i, om Buster er skyld i en anden drengs død.
 Foto: Netflix

Politiet modtog da også dengang tips, der antydede, at Buster Murdaugh – søn af den nu drabsdømte advokat Alex Murdaugh – var skyld i Stephens død. Ifølge rygter havde de to et hemmeligt forhold, der af endnu uvisse årsager endte med at koste Stephen livet.

Nu vil liget af ham så blive obduceret af en privat retsmediciner – her mange år efter.

Det er en privat indsamling på GoFundMe, der har gjort det muligt for Smith-familien at få dødsfaldet undersøgt endnu engang.

– Det bliver Stephens år, fortæller Smith-familien til NBC News.

Sponsoreret indhold