Krimi2. maj 2021

Mundbind-prank gik viral: Nu er to influencere i alvorlige problemer

Duoen lover aldrig at gøre det igen, efter myndighederne har slået hårdt ned på dem
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/http_cdn.cnn_.com_cnnnext_dam_assets_210428230139-02-youtubers-deportation-bali-indonesia-fake-masks_1.jpg
 Foto: YouTube

Det skulle alt sammen bare have været sjov og ballade, da to influencere besluttede sig for at filme en video, hvor den ene snyder sig ind i et supermarked i Indonesien med et malet mundbind over ansigtet.

De indonesiske myndigheder fandt dog ikke deres prank spor morsom, og nu står de to youtubere til at blive udvist fra Bali, og de har fået beslaglagt deres pas af de lokale myndigheder.

Det skriver blandt andet CNN.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Det er youtuberne Josh Paler Lin og Leia Se, som står bag klippet, der gik viralt.

Videoen starter ud med, at Leia Se bliver nægtet adgang til et supermarked, fordi hun ikke har et mundbind på.

De to spøgefulde tager tilbage til deres bil, hvor Josh Paler Lin har fået en god idé. Han fisker blå ansigtsmaling frem og maler et mundbind med dertilhørende hvide elastiksnorslignende streger på Leisa Ses ansigt.

Det falske mundbind virker efter hensigten, og vagten lukker nu Josh Paler Lin - der har et ægte mundbind på - og Leia Se ind i dagligvareforretningen.

Strenge regler

Men helt uopdaget blev det ikke ved med at være længe.

Lin Se lagde videoen ud på sin YouTube-profil, hvor hun har 3,4 millioner subscribers, 22. april. Den har hun selv taget ned igen, men man kan stadig se videoen andre steder på blandt andet YouTube.

Indonesien har hårde maske-regler. Politiet må give en bøde ved første lovovertrædelse og udvisning ved overtrædelse nummer to, men det blev vurderet, at fordi videoen havde fået så meget opmærksomhed, så røg deres pas prompte.

Josh Paler Lin og Leia Se, som henholdsvis er fra USA og Rusland, undskylder for deres prank i en video på Joshs Instagram.

I videoen, der både har engelske og indonesiske undertekster, forklarer duoen, at det ikke var meningen at være hverken ubehøvlede eller opfordre andre til at droppe masken.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Jeg lavede denne video for at underholde folk, fordi jeg er en content creator, og det er mit job at underholde folk, forklarer Josh Paler Linn.

- Vi lover ikke at gøre det igen, tilføjer han.

Om undskyldningen mildner straffen, må tiden vise.

Sponsoreret indhold