Morten Messerschmidts søster dræbt: Martin Degn idømt fængsel på livstid

Foto: Ritzau Scanpix

Der lød et lettelsens suk, da retsformanden i Østre Landsret afsagde dommen over Martin Christensen Degn

- Yes! 

- Sådan!, sagde pårørende til den ene af de dræbte kvinder. 

Fængsel på livstid, lød det. Og dermed blev dommen, der blev sat til 16 års fængsel i byretten, skærpet, og han blev idømt landets hårdeste straf. 

Under sagen har den 41-årige mand haft særdeles svært ved at holde tårerne tilbage, når detaljerne om drabet på særligt Morten Messerschmidts søster kom frem. Men han stirrede blot lige ud, da dommeren afsagde dommen. 

Han er dermed endnu engang dømt i den særdeles rå og brutale drabssag for ikke bare knivdrabet på sin 31-årige kæreste og mor til sine børn i Ruds Vedby, men også sin 35-årige ekskæreste, der også var mor til hans ene barn - som i november 2019 en time og 22 minutter efter - blev knivdræbt på sin adresse i Kundby. 

  • Martin Christensen Degn, som i retten var iført en beige skjorte, har nægtet sig skyldig i drabene, men har ikke bestridt, at det var ham der forvoldte de to kvinders død. Han vinkede til sine pårørende, da han blev ført ind i lokalet af to retsbetjente.

Ifølge Retten i Næstved, hvor der faldt dom i december sidste år, var det en formildende omstændighed, at forholdet mellem ham og Morten Messerschmidts søster i høj grad havde været præget af jalousi.

Og i den dom stod der, at den dræbte kvinde i perioden op til drabene havde ”udsat tiltalte for et massivt pres og manipulerende behandling blandt andet ved at lydoptage og genafspille langvarige forhør af tiltalte omhandlende hans forhold til begge de dræbte kvinder”.

  • - Jeg er ikke enig i dommen fra Retten i Næstved. Der er et element af egen skyld hos Line Messerschmidt ved den dom. Som om hun selv var lidt skyld i, at det endte, som det gjorde, sagde anklageren ifølge TV2 Øst under sin procedure landsretten. 

  • Det var da også en enigt domsmandsret, der i dag idømte ham fængsel på livstid, og den fandt ikke Line Messerschmidts opførsel som en formildende omstændighed. 

  • - Det er ikke fair, hulkede drabsmanden, da retten næsten var blevet  tømt for mennesker. 

  • Han fik lov til at kramme sine pårørende, men hans hulkede. 

  • - Træk vejret! Du har jo gjort de uhyggelige ting, men jeg troede bare, at der ville være en formildende omstændighed, sagde hun til ham, men hun tæt omfavnede ham. 

  • - Det er den helt rigtige dom der er faldet nu. En så alvorlig sag, hvor to kvinder på brutal måde bliver knivdræbt i deres eget hjem, det må omsættes til lovens strengeste straf med fængsel på livstid. Det er vigtigt, at landsretten afviser, at der er formildende omstændighed i sagen, sagde anklager Emil Folker efter sagen til SE og HØR. 

  • I retten har Martin Christensen Degn selv forklaret, at han absolut ikke husker noget som helst - muligvis på grund af et amfetaminmisbrug - fra en uge før drabet og indtil han var i arresten i Storstrøm Fængsel.

Det 31-årige offer, som er Morten Messerschmidt søster, blev stukket ikke mindre en 27 gange i hals, brystkasse, ryg og arm forskellige steder i husets stueetage, før hun blev efterladt død i en blodpøl på badeværelsesgulvet i huset i Ruds Vedby. 

Det andet offer i sagen blev ramt af ikke mindre en 19 knivstikk, før hun iført morgenkåbe den kolde novembermorgen blev efterladt død i sin have i Kundby. 

DF-profilen Morten Messeschmidt og hans kæreste Dot Wessmann var mødt op i Østre Landsret - ligesom de også fulgte sagen, da den kørte i Retten i Næstved. De ønskede ikke at kommentere på sagens udfald. 

Efter drabene ringede den 40-årige selv til politiet.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close