Krimi23. maj 2023

Mordvåbnet i Louise Borglit-sagen aldrig fundet: - Han morer sig over det

Den 29-årige tiltalte virkede tilfreds med, at politiet aldrig har fundet gerningsvåbnet i sagen om drabet på Louise Borglit. Det er den hemmelige politiagent "Franks" vurdering i dag i retten
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Louise Borglit-sagen forklaret
 Tilrettelægger: Alexander Søgaard Brisling Illustrationer: Martin Silz Motion Designer: Andreas Hoff Højlund

- Han morer sig over, at de ikke har fundet gerningsvåbnet, sådan lyder det i dag fra den hemmelig politiagent "Frank", der var indsat sammen med den nu tiltalte 29-årige i sagen om det makabre drab på 32-årige Louise Borglit.

I retten tirsdag afspiller specialanklager Bo Bjerregaard igen en række lydklip fra samtaler mellem den hemmelig politiagent og tiltalte. Samtalen er fra 10. november 2021.

Her kan man høre de to snakke om gerningsvåbnet i drabssagen fra Elverparken, som aldrig er blevet fundet. Pressen, tilhørere og tiltalte er blevet sendt ud og placeret i et lytterum, fordi man ikke må se politiagenten "Frank".

Det er tidligere kommet frem, at politiet ikke har gerningsvåbnet i drabssagen, hvor Louise Borglit blev dræbt med 11 knivstik adskillige steder på kroppen.

- Jeg husker det som om, at han godter sig. Han morer sig over det, vurderer den hemmelige politiagent i dag i retten om det, at politiet ikke har fundet gerningsvåbnet.

På samtalerne siger tiltalte også flere gange "de har ikke noget på mig".

Den 29-årige nægter sig skyldig. Og på de timelange samtaler fra fængslet hører man ham gang på gang sige, at han ikke står bag det. Han har i retten forklaret, at han den pågældende aften var sammen med en kammerat. Han tog stoffer, og de spiste aftensmad.

Vi har tidligere hørt en række lydklip fra fængslet, hvor tiltalte umiddelbart taler om en kniv i forbindelse med drabet på den højgravide Louise Borglit.

- Hvis de var fucking vågne de pikhovedet, så havde de fundet kniven. Det var de ikke ... jeg var blevet knaldet for lang tid ...., lød det fra den tiltalte i forbindelse med politiagentens sidste besøg i Nørre Snede Fængsel 30. marts 2022.

- Den (kniven red.) er væk, den er langt væk, altså de fandt den aldrig. Mit DNA var på, siger han videre i den sidste samtale mellem tiltalte og politiagenten.

Den 29-årige mand fastholder nu i retten, at han "ikke har gjort det", og at han blot "fyldte manden med lort" under samtalerne.

Under sidste retsmøde kom det frem, at tiltalte omkring tidspunktet for drabet ofte gik med kniv af sikkerhedsmæssige årsager. Han skulle ifølge egen forklaring nemlig have gjort sig uvenner med nogle forkerte personer. I samme periode bar han sommetider også en økse til havearbejde.

Anklagemyndigheden har desuden brugt tid på at dokumentere, at den tiltalte i perioden omkring drabet på højgravide Louise Borglit var psykisk ustabil. Det afviser den tiltalte ikke selv og fortæller yderligere, at han i den periode havde et stort misbrug af kokain og hash.

Han lod sig blandt andet frivilligt indlægge fire dage efter Louise Borglit blev myrdet med 11 knivstik på Psykiatrisk Center Ballerup. Her skulle han have fortalt personalet, at han var "bange for at gøre skade på andre" og at der var "sket noget som ikke skulle være sket".

Der er afsat i alt 11 retsdage til sagen. Sidste retsdag er 23. juni.

Sponsoreret indhold