Krimi22. november 2022

Morder på tv: Blot få uger før havde han dræbt sin hustru

Joe O'Reilly og hans svigermor besøgte talkshowet "Late Late Show" for at tale om deres hustru og datters tragiske død. Det viste sig at være en afslørende oplevelse
Joe O'Reilly
Joe O'Reilly var besynderligt rolig, da han talte om sin hustru, der var blevet dræbt kun få uger inden.
 Foto: RTE/YouTube

Den 4. oktober 2004 blev Rachel O'Reilly dræbt i sit hjem i Dublin, og blot få uger efter mordet stod Rose Callaly, Rachels mor, og Joe O'Reilly, Rachels mand, frem i tv-programmet "Late Late Show".

Her kunne de fortælle om det brutale mord, der var begået på deres kære datter og hustru.

Det skriver The Sun.

Tv-programmet endte dog også med at blive særdeles afslørende for i hvert fald den ene part.

Morderen var på det tidspunkt endnu ikke fundet, men faktisk havde han hele tiden været lige for næsen af både familie og seere.

Joe O'Reilly optrådte meget rolig i programmet, mens han fortalte om de grusomme ting, som hans hustru havde været igennem, før hun mistede livet.

Hans besynderlige opførsel gjorde Rachels mor Rose mistænksom - og hun fattede mistanke mod sin egen svigersøn.

Svigermor og svigersøn sad lige ved siden af hinanden, mens Joe O'Reilly forklarede, at mordet måtte være begået af en, Rachel kendte.
Svigermor og svigersøn sad lige ved siden af hinanden, mens Joe O'Reilly forklarede, at mordet måtte være begået af en, Rachel kendte.
 Foto: RTE/YouTube

En mand, der kan sidde helt stille, rolig og fattet og fortælle om så brutale handlinger - blot få uger efter at hans hustru er blevet dræbt - virker da også en smule besynderligt.

I podcasten "The Making of a Detective" forklarer Rachels bror Paul, at Joe O'Reilly allerede havde haft en mistænkelig adfærd, inden programmet blev optaget.

- Min mors mave slog kolbøtter, før hun gik ud, mens Joe sad og spiste en tallerken med sandwiches i takt med bandet og var totalt afslappet, forklarer Paul ifølge UNILAD i podcasten.

- Det var bizart at gå live på tv og ikke være nervøs overhovedet. For ham var det en optræden, det ville bare være en del af det.

Senere viste sig da også, at det var netop Joe O'Reilly, der stod bag drabet.

Han blev i 2007 kendt skyldig i mordet på sin hustru Rachel. Ifølge The Sun havde Joe O'Reilly haft en affære med en anden kvinde, og han havde planer om at forlade Rachel og få forældremyndigheden over deres to børn.

Joe O'Reilly
Joe O'Reilly kunne også fortælle om deres "lykkelige" ægteskab.
 Foto: RTE/YouTube

Men det var tilsyneladende ikke den plan, han gik efter i sidste ende.

I stedet dræbte han sin kone med en håndvægt, og blot få dage senere viste han Rachels familie rundt i lejligheden og forklarede, hvordan mordet fandt sted, mens han pegede på de blodige pletter.

Joe O'Reilly fik en dom på livstid og sidder lige nu fængslet i Wheatfield fængsel.

Sponsoreret indhold