Krimi16. maj 2022

Morder livestreamede massakre: Her er den 18-årige gerningsmand bag skyderiet i Buffalo

Payton Gendron, der lørdag skød og dræbte ti mennesker ved et supermarked, havde været i myndighedernes søgelys før
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega857738_001_1.jpg
 Foto: MEGA

En tragedie ramte lørdag aften byeb Buffalo i New York, da en teenager dræbte ti personer og sårede yderligere tre ved et supermarked.

Der var tale om den blot 18-årige Payton Gendron, der var kørt 320 kilometer nordvest på til byen Buffalo, der har en overvejende sort befolkning.

Her havde han overnattet i byen fra fredag til lørdag, inden han om aftenen gik amok med en riffel og livestreamede det på streamingssiden Twitch.

Det beskriver AP News.

En hadforbrydelse

Ifølge politichefen i byen, Joseph Gramaglia, er politiet slet ikke i tvivl om, hvad der drev den frygtelige forbrydelse.

- Episoden vil blive retsforfulgt som en hadforbrydelse. Det her en person, som har båret had i sit hjerte. Der er ingen tvivl om, at det er den retning vi går i, sagde han søndag til pressen ifølge Fox News.

11 af de 13 ramte personer var sorte, mens de to sidste var hvide.

Ifølge AP News har optagelser fra livestreamingen floreret online. På en video ser man teenageren fyre en salve af skud afsted, før han skal lade sin riffel.

Herefter peger han våbnet på en hvid person, der gemmer sig bag en check-ud kasse i supermarkedet, men siger så ”undskyld” og undlader at skyde.

Teenageren agerede ifølge politichefen alene og havde ingen medsammensvorne.

Fremsatte trusler mod skole sidste år

Det er ikke politiets første møde med Payton Gendron.

Sidste år havde myndighederne også fat i teenageren, efter at han havde fremsat trusler, der involverede den high school, han gik på.

Han blev dengang ikke sigtet for noget og politiet lod ham gå efter en halv dag.

Ifølge loven må folk i staten ikke eje våben, hvis man er erklæret ”mentalt ustabile”, men en evaluering alene, er ikke nok til at udstede et våbenforbud.

Myndighederne arbejder nu på at bekræfte ægtheden af et 180 sider langt dokument, som efterforskningen har ført frem.

Dokumentet skal angiveligt være skrevet af Gendronm, bliver beskrevet som racistisk, og bliver af Fox News kaldt et manifest.

Den foreløbige efterforskning har desuden vist, at Gendron har besøgt sider, hvor ideologier om det hvide overherredømme bliver omtalt i positive vendinger.

Også sider om moské-skyderiet i New Zealand i 2019 og Utøya-massakren fra 2011 har teenageren besøgt.

Sponsoreret indhold