Krimi11. april 2024 (opd. 11. april 2024)

Mor til tre dømt for terrorstøtte: Vil smide hende ud af Danmark

Mardiyya Kahina Birdaouz, der er mor til tre og tidligere islamstudier-studerende, risikerer at miste sin indfødsret og blive udvist efter anklager om terrorfinansiering
En 42-årig kvinde er blevet dømt for at have finansieret terror og i at hjælpe personer med forbindelse til terrororganisationen Islamisk Stat.
En 42-årig kvinde er blevet dømt for at have finansieret terror og i at hjælpe personer med forbindelse til terrororganisationen Islamisk Stat.
 Foto: Ahmad Al-Rubaye/AFP/Ritzau Scanpix

I en sag om fremme af terror blev en 42-årig kvinde sidste sommer idømt en fængselsstraf på fire år ved Københavns Byret. Men anklagemyndigheden har anket til landsretten for at få straffen skærpet.

Ønsket er, at Mardiyya Kahina Birdaouz får frakendt sin danske indfødsret og bliver udvist, siger anklager Henrik Aagaard til Ritzau.

Kvinden er mor til tre børn og har tidligere læst islamstudier på Københavns Universitet.

Torsdag starter sagen ved Østre Landsret, der behandler den over 15 retsmøder.

Ved Københavns Byret blev kvinden fundet skyldig i at have finansieret terror og i at hjælpe personer med forbindelse til Islamisk Stat, mens hun blev frifundet for forsøg på terrorangreb med en eller flere bomber.

To unge mænd, Mustafa Awad og Mohammad Ikram Karim, blev også dømt i sagen. De blev begge idømt en fængselsstraf på 12 år og seks måneder for forsøg på terror ved at fremstille en eller flere bomber og for at sætte ild til en bus på Amager.

Desuden fik Mohammad Ikram Karim frakendt sin danske indfødsret og blev udvist af Danmark. Han har tilknytning til Afghanistan.

Byretten fandt blandt andet beviser for, at de to mænd i foråret 2019 havde i sinde at fremstille det farlige sprængstof TATP og bomber med søm og skruer.

Politiet havde både fundet kemikalier i Awads bil og på hans bopæl i Valby og hjemme hos Karim i Herlev. Her fandt betjente også blandt andet elpærer, batterier og en fjernstyret legetøjsbil.

De valgte begge at anke sagen til landsretten.

Ved byretten valgte nævningetinget at følge kravet fra anklageren om straffens længde for de to mænd.

I sagen i landsretten er de fleste dage afsat til, at de tre tiltalte og ni vidner skal afgive forklaring på ny.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Mardiyya Kahina Birdouzs forsvarer.

Dommen forventes den 24. maj.

Sponsoreret indhold