Krimi30. oktober 2020

Mor måtte efterlade lille spædbarn: Nu må hun komme hjem

En cambodjansk kvinde måtte efterlade sin baby i Danmark, da hun blev udvist i Danmark
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-10-28_kl._10.41.03.png
 Foto: MEGA (arkivbillede)

Den nybagte mor fra Cambodja måtte efterlade sin knap fem måneder søn i Danmark, fordi hun ikke havde bestået Udlændingestyrelsens krav om danskprøver.

Men nu er der måske godt nyt i den ellers så hjerteskærende sag.

Det skriver TV 2 Nord.

Udlændingestyrelsene har nemlig givet moren til den lille dreng lov til at komme tilbage til Danmark, mens hendes sag behandlet.

I godt tre uger har den lille dreng måtte undvære sin mor.

Det er faren til drengen ekstremt glad for.

  • Jeg synes det er fint, at de reagerer hurtigt og nu beder om nye oplysninger i dagen. Nu vil jeg sammen med min advokat få sendt dokumentation afsted, så de kan se, at Andreas mangler sin mor. Jeg har været ved lægen med ham, og han konstaterede ligesom sundhedsplejersken, at Andreas ikke har taget ordentligt på i vægt, siden hans mor blev sendt til Cambodja. Jeg er bange for, at det er fordi han er stresset, som børnepsykologen sagde på TV2 Nord i søndags, siger Jens Petersen til mediet.

  • Faren fortalte tirsdag i et interview med tv-stationen, at han konstant føler sig presset.

- Det er da fuldstændig umenneskeligt. Mor og barn hører da sammen. Det er hjerteløst! Jeg synes Udlændingestyrelsen har opført sig iskoldt. Min kone har ikke haft en fair chance for at lære dansk, og så kommer det til at ramme vores lille dreng. Man kan da ikke undgå at blive vred. Jeg er da ikke stolt over at være dansker lige nu, siger Jens Pedersen til mediet.

Det nyudklækkede forældrepar har ellers forsøgt at forklare Udlændingestyrelsen, at det på grund af coronasituationen har været svært for moren at leve op til kravene om danskundervisning, der også til dels har været aflyst.

Den verdensomspændende pandemi har også forhindret den lille dreng i at rejse sammen med moren til Cambodja, og drengens mulighed for at se sin mor er derfor begrænset til Ipad.

Den ufrivillige alenefar krydser nu fingrer for, at de danske udlændingemyndigheder vil samarbejde, så han kan få hustruen hurtigt tilbage til Danmark.

Sponsoreret indhold