Krimi 17. december 2021

Model smidt foran hospital af maskerede mænd: Nu er tre mænd anholdt

Tre mænd er anholdt og sigtet for modellen Christy Giles' og hendes venindes mystiske død
Privatfoto

Den 24-årige model Christy Giles og hendes veninde blev 13. november fundet livløse foran to forskellige hospitaler i Los Angeles.

Christy Giles blev erklæret død den dag, men veninden, Hilda Marcela Gavrales-Arzola, kæmpede to uger for sit liv på hospitaler, hvor hun lå i koma. Men så blev kvinden erklæret hjernedød.

Lige siden har spørgsmålene stået på række: Hvem smed de to unge kvinder i så hjælpeløs tilstand foran hospitalet? Og hvad var der sket i tiden op til?

Politiet anholdt torsdag tre mænd i sagen. Det annoncerede det på et pressemøde. 37-årige David Pearce er sigtet for manddrab, mens 47-årige Ansback og 42-årige Brandt Osborn er sigtet for medvirken til drab.

Politiet tror, at de tre mænd er de personer, der blev set iført maske smide både Christy og veninden foran hospitalerne.

Politiet fortæller, at begge kvinder var påvirket af stoffer og har en teori om, at de fik en overdosis på en adresse på Olympic Boulevard i Los Angeles.

De mistænkte kørte da de livløse kvinder til hospitalerne i en sort Toyota Prius uden nummerplade.

”Baseret på vores efterforskning er vi bekymret for, om der kunne være flere ofre i vores nærområde, som kan være blevet givet stoffer af en eller eller flere af disse mænd”, skriver politiet i en pressemeddelelse.

De mistænkte sidder fængslet mod en kaution på 100.000 amerikanske dollars hver, og det er endnu uklart, hvordan de forholder sig til anklagerne.

Artiklen fortsætter under billedet …

Hilda blev erklæret hjernedød to uger efter. Hendes organer blev doneret. Foto: privat

I et interview med People taler Christys mand nu om, hvordan han har det oven på anholdelserne.

- Jeg åndede lettet op. Men jeg er også godt klar over, at det her er starten på en kamp. Der kommer til at være en masse, vi skal igennem, for at de her mænd ender i fængsel.

- Jeg ved, at jeg bliver nødt til at være stærk, og jeg vil gøre alt, jeg kan, for at sikre at min kone får retfærdighed, på trods af intet kommer til bringe hende tilbage til live, og hun vil stadig være væk. Men det stopper forhåbentlig de her mænd fra at gøre det mod andre kvinder, siger 41-årige Jan Cilliers.

Manden er ikke i tvivl om, at hans kone og hendes veninde blev udsat for en frygtelig forbrydelse.

- De forsøgte at tage af sted. De ringede til en Uber. Og hvad end der så skete i de efterfølgende 12 timer efterlod dem døde.

Cilliers kan nu ikke lade være med at tænke på, hvordan hans kones sidste timer var.

- Jeg tror, at de var i smerte. Og de var skræmmende. Og det knuser mit hjerte.

Cilliers og Giles nåede at være gift i 2,5 år, efter at have mødt hinanden i et kunstgalleri.

- Jeg har aldrig mærket kærlighed så dybt, og jeg tvivler på, at jeg nogensinde kommer til det igen. Hun er et fantastisk menneske.

Sponsoreret indhold