Krimi21. december 2019

Model afviser millioner: Nu sagsøger hun Weinstein, igen

Harvey Weinstein håbede på, at sagen var lukket, efter han har indgået forlig med flere kvinder i sag om seksuelle overgreb
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipiccy-collage_6.jpg
 Foto: MEGA

33-årige Kaja Sokula havde udsigt til en god portion af et stort forlig på 25 millioner kroner med den tidligere filmproducer Harvey Weinstein.

Men den tidligere topmodel afviser forliget og slæber den nu fallerede Hollywood-mogul i retten igen.

- Jeg vil ikke acceptere dette forslåede ”globale forlig”, fordi det ikke er retfærdigt. Gerningsmanden bliver ikke holdt ansvarlig for sine handlinger, og forligets beløb er ikke stor nok til alle de ofre. Flere millioner går til dem, der hjalp ham med alle sine overgreb, siger Kaja Sokula i en pressemeddelse.

Artiklen forsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/2019-12-20_11_50_26-shutterstock_editorial_10501973b.jpg_-_billeder.png

Harvey Weinstein ankom i sidste uge til retten i New York med et gangstativ, fordi han var blevet opereret i ryggen. Senere samme dag så flere ham dog uden gangstativ på en restaurant i byen. Foto: MEGA

Det skriver The Guardian.

Harvey Weinstein indgik i sidste uge et forlig på 25 millioner dollars, hvilket svarer til 175 millioner danske kroner, med mange af de kvinder, der har anklaget ham for sexchikane.

Troede hun fik hjælp

Som 16-årig rejste polske Kaja Sokula til New York for at jage drømmen om at blive model og skuespiller. Kort tid efter ankomsten til USA mødte hun Harvey Weinstein.

Ifølge The Guardian anklager den tidligere model Harvey Weinstein for at have misbrugt hende seksuelt, da hun var 16 år.

Artiklen forsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/2019-12-20_11_49_57-billeder.png

Harwey Weinstein forlader retten. Foto: MEGA

I anklageskriftet står der, at filmproduceren i 2002 inviterede Kaja Sokula på frokost under forudsætningen af, at han ville hjælpe hende med at få gang i modelkarrieren.

Men den nu 67-årige filmproducer havde andre planer. I stedet for at tage hen til restauranten kørte de hjem til hans lejlighed på Manhattan.

Her truede han hende ifølge anklageskriftet til at tage tøjet af og var aggressiv over for hende, da han forlangte, at de skulle have sex hvor han angiveligt misbrugte den 16-årige pige seksuelt.

Håber på følgeskab

Kaja Sokula arbejder ikke længere som model, den drøm opgav hun kort tid efter mødet med Weinstein.

- Jeg har lært, at nogle sår aldrig vil hele. At blive misbrugt er ligesom et brandsår, det er ikke synligt for andre, fordi det sidder i det indre. Nu har jeg offentligt fortalt om mine ar, og jeg håber det får flere kvinder til fortælle deres historie.

Nu håber modellens advokat Douglas Wigdor på, at flere kvinder vil sige nej til det 25 millioner dollars store forlig og igen sagsøge Harwey Weinstein.

Tilbage i maj måned indgik Hollywood-mogulen et forlig på 300 millioner kroner. Men han er stadigvæk anklaget i flere sager i flere stater. I New York starter en retssag mod ham 6. januar, hvor han er anklaget for voldtægt og seksuelle overgreb. Han nægter sig skyldig i alle anklager.

Omkring 90 kvinder har anklaget filmproducenten Harvey Weinstein for seksuelle overgreb og chikane. Blandt dem er flere verdenskendte skuespillere, som Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow and Salma Hayek.

Ingen er dem har endnu indgået et forlig.

Sponsoreret indhold