Krimi 24. april 2020

Mod alle odds: 88-årige Hans med KOL og hjertefejl overlever

Ægteparret Hans og Hildur Jonsson fik coronavirus, men de har begge overlevet den frygtede sygdom, selvom de var i risikogruppen
Foto: Privatfoto

I den svenske by Tyresö har ægteparret Hans og Hildur endelig fået en god nyhed efter en lang og svær tid.

De to 88-årige livsledsagere har begge været indlagt med coronavirus på Handens Hospitalet syd for Stockholm. 

På et tidspunkt frygtede deres datter Rebecka Jonsson for sine forældres liv. Men nu har de begge fået grønt lys af lægerne til at vende hjem til deres hus.

Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

- Med tanke på at min far har KOL, bronkitis og hjerteproblemer troede jeg at løbet var kørt for ham, siger Rebecka Jonsson, der er parrets datter, til Aftonbladet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Smittet derhjemme

Da coronavirussen først kom til Sverige, valgte det ældre ægtepar at isolere sig i hjemmet, da de begge er i risikogruppen. Hans lider af lungesygdommen KOL, har bronkitis og hjerteproblemer. Hildur kan også skrive hjerteproblemer på cv'et.

Den hårde periode for det Hans og Hildur startede, da Hildur en dag faldt i hjemmet. Et fald der kostede hende en række skræmmer og flere brækkede ribben. Til at starte med blev hun indlagt på sygehuset. Hun blev udskrevet efter to uger. Det var desværre ikke det sidste, hun havde set til en hospitalsseng.

Kommunens hjemmepleje tog nu over og skulle pleje 88-årige kvinde.

- På et tidspunkt blev min far smittet med covid-19 på trods af, at vi sprittede hænder, så meget vi kunne, siger datteren til Aftonbladet.

Indlagt

Hans blev indlagt med feber og ondt i lungerne. Kort tid efter testede han positiv for coronavirus.

Faktisk var det hjemmehjælperne, der opdagede, at Hans var smittet.

Datteren fortæller, at der kom mange forskellige personer fra hjemmeplejen i forældrenes hjem, men de ved ikke, hvem der har smittet faren.

- De reddede hans liv og senere min mors. Hvis de (hjemmehjælperne, red.) ikke havde reageret så hurtigt, havde de måske ikke overlevet, siger Rebecka Jonsson.

Kun få dage efter Hans var blevet indlagt fik Hildur samme symptomer som ægtemanden. Også hun testede positiv for covid-19.

Delestue hjalp

Datteren mener, at hendes forældre har overlevet coronavirussen, fordi de begge var i god fysisk form og meget aktive.

På Handens hospitalet fik forældrene en delestue, der hjalp dem med at komme igennem de tre ugers indlæggelse. De kunne ikke få besøg af familien, da de kunne smitte.

Selvom Hans blev indlagt først, var det Hildur der først blev udskrevet og kunne vende hjem. Begge er nu hjemme, hvor de forsat er isolation. 

Lægerne frygter, at det ældre ægtepar skal blive smittet med andre sygdomme. Derfor må familie vente med at besøge dem lidt endnu.

 

Sponsoreret indhold