Krimi30. juni 2021

MobilePay fusionerer: Det kommer det til at betyde for dig

Danske Bank har lavet en aftale med en finsk og norsk virksomhed
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190822-162101-1-1920x1280we.jpg
 Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Danske Bank har lavet en stor aftale om en fusion af MobilePay med norske Vipps og finske Pivo.

Det oplyser Danske Bank i en pressemeddelelse.

Begge apps er ligesom danske MobilePay mobilbetalingsløsninger.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

MobilePay bruger mange danskere tit og ofte til at overføre penge, og planen er da også, at det skal vi bare blive ved med.

på tværs af landegrænser

Så umiddelbart kommer fusionen ikke til at kunne mærkes i dagligdagen, lyder det fra banken. Men samtidigt tyder det også på, at der kan være nogle ændringer eller nye tiltag på vej.

"MobilePay vil fortsætte med at eksistere som brand i dets nuværende markeder. De fleste private brugere og erhvervskunder vil derfor ikke opleve, at den nye virksomhed ændrer noget ved deres brug af MobilePay, bortset fra at nye innovative løsninger vil dukke op i hastigere tempo", lyder det i meddelelsen.

Ved at slå sig sammen til én størrelse kan de give hinanden adgang til hver deres nuværende løsninger, og på den måde håber de på at kunne skabe et endnu bedre produkt.

I sigte drømmer parterne om at satse kraftigt på e-handel, og der skal også arbejdes på, at man eventuelt kan bruge en MobilePay-løsning på tværs af landegrænser.

Og visionerne er store. Med fusionen er håbet på at skabe intet mindre end Europas bedste og mest komplette digitale pengepung.

"Virksomheden vil blive en af de største bankejede mobilbetalingsaktører i Europa med 11 millioner brugere og over 330.000 butikker og webshops som kunder," skriver banken.

Står stærkt sammen

- Med samlingen af en række velkendte brands i ét fælles selskab står vi stærkt og sikrer den fornødne skala til fortsat hastig vækst. Vi rækker samtidig ud mod andre ledende banker og platforme, der på sigt måtte ønske at indgå i dialog, siger Claus Bunkenborg, CEO for MobilePay og kommende medlem af direktionen i den nye virksomhed.

- Ikke mindst er det centralt for os, at MobilePays tætte samarbejde med de øvrige danske banker kan fortsætte. Andre bankers mulige deltagelse kan yderligere understøtte ambitionen om at skabe en stærk europæisk aktør på betalingsområdet, fortsætter han.

Fusionen, der lige officielt skal godkendes af relevante myndigheder, kommer til at koste Danske Bank den "nette" sum af 400-500 millioner kroner.

Med fusionen kommer det nye selskab til at hedde Vipps A/S, og bankerne bag den nuværende Vipps kommer til at eje 65 procent af virksomheden, mens Danske Bank får 25 procent og OP får 10 procent af kagen.

Den endelige godkendelse forventer at liggeklar i sidste halvår af 2021 eller begyndelsen af 2022.

Sponsoreret indhold