Mirakel: Fundet i live efter 12 dage - men hvor er Claire?

Tamra, 52, og Claire, 46, forsvandt 23. november. Nu er Tamra fundet i live.

Tamra, 52, og Claire, 46, forsvandt 23. november. Nu er Tamra fundet i live.

(Foto: Privat)

Efter et næsten to uger langt mareridt er australske Tamra McBeath-Riley og Phu Tran på mirakuløs vis blevet fundet i live.

Tamra McBeath-Riley blev fundet afkræftet, men i live søndag eftermiddag. Og for få timer siden fandt en bondemand så den 40-årige Phu Tran i live.

Den 52-årige kvinde og 40-årige mand forsvandt 23. november, da de var på køretur i det centrale Australien sammen med en tredje person.

Den tredje person – Claire Hockridge – savnes stadig og frygtes nu omkommet i den barske og uvejsomme natur.

Det skriver det australske medie 7News.

Den 52-årige Tamra, der altså blev fundet i live i søndags, har nu fortalt om den grufulde fejl, der blev startskuddet til et frygteligt mareridt for de tre venner.

Artiklen fortsætter under billedet...

Tamra, 52, og Claire, 46, forsvandt 23. november. Nu er Tamra fundet i live.

46-årige Claire savnes stadig, mens 52-årige Tamra blev fundet i live søndag. Foto: Privat

Under dét, der blot skulle have været en hyggelig eftermiddagstur, tog de tre venner en dumdristig beslutning ved at køre ved Finke River i Witrija National Park.

På grund af det uvejsomme terræn i den udtørrede flod endte bilen nemlig med at sidde ubehjælpeligt fast.

- Der, hvor vi sad fast, var der hverken træer eller noget andet, siger Tamra.

- Vi forsøgte mange gange at komme fri, men vi kunne simpelthen ikke, så vi gik ud for at finde vand og ly, fortæller den australske kvinde.

Den australske kvinde fortæller videre, at de blev ved bilen i tre dage, før de til sidst løb tør for deres forsyninger, der bestod af seks liter vand.

Efter at have været forsvundet i næsten en uge begyndte trioen for alvor at blive bekymrede for, om de ville blive fundet i live.

Tran og Claire besluttede derfor at gå nordpå udstyret med en GPS og kompas. Imens blev Tamra ved bilen sammen med hunden Raya, som ikke var i stand til at gå de mange kilometer.

En større eftersøgning var på det tidspunkt i gang, og søndag bar den altså frugt, da en helikopter spottede dækspor og derefter bilen, hvor Tamra befandt sig.

Hunden var dog ingen steder at se.

Tamra blev hastet på hospitalet, hvor hun har fået behandling for solskoldning og dehydrering. Tamra har siden fortalt, at hun troede, at hendes to venner på det tidspunkt var blevet fundet.

Det var de altså ikke – men for få timer siden skete endnu et mirakel, da Tran blev fundet i live ved et vandhul tidligt tirsdag morgen dansk tid. Han er nu blevet kørt på hospitalet.

Claire savnes stadig i det uvejsomme og hårde terræn, der er kendt at for huse flere giftige dyr. Desuden kan temperaturen nemt nå op på 40 grader i dagtimerne.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close