Krimi4. juni 2020

Minut for minut: Her forsvinder Maddie

3. maj 2007 forsvandt Madeleine "Maddie" McCann under en ferie i Portugal. I dag har tysk politi oplyst, at man antager, at pigen er død. Her genfortæller SE og HØR minut for minut, hvad der skete den skæbnesvangre dag, hvor Maddie forsvandt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

3. maj 2007 forsvandt den dengang 3-årige Madeleine "Maddie" McCann under en ferie med sin familie på Portugals Algarvekyst.

Siden har politi i både England, Tyskland og Portugal efterforsket den mystiske sag - dog uden at opklare sagen.

Tidligere i dag udtalte tysk politi så på et pressemøde, at man formoder, at Maddie er død.

- Vi tror Madeleine McCann er død, sagde Hans Christian Wolters, der er talsperson for det tyske politi, tidligere i dag.

SE OG HØR GENGIVER HER MINUTIØST, HVAD DER SKETE DEN SKÆBNESVANGRE DAG, 3. MAJ 2007.

KL. 10:00

Det er familien McCanns sjette feriedag i Portugal. Forældrene Kate og Gerry afleverer deres børn Madeleine og hendes tvillingesøskende Sean og Amelie i Ocean Clubs Kids Club, mens de selv nyder en gåtur i området.

KL. 12:30

Efter at have hentet børnene i klubben går Kate og Gerry tilbage til deres lejlighed 5A i stueetagen på resortet, hvor de nyder en frokost sammen, inden de alle går mod pool-området.

KL. 14:29

Det sidste billede af en smilende Maddie bliver taget ved poolen. Kameraets ur skriver 13:29, men ifølge forældrene var kameraet forkert indstillet.

https://imgix.seoghoer.dk/maddie_f.jpg
 (Foto: Privat)

Det sidste foto af Maddie, taget samme dag hun forsvandt. Foto: Privat

KL. 15:30

Børnene vender tilbage til Kids Club.

KL. 17:30

Børnene spiser aftensmad på Kids Club.

KL. 18:00

Kate henter igen de tre børn og tager dem med tilbage til lejligheden, mens Gerry bruger en time på tennisbanen.

KL. 18:30

Gerry spørger David Payne (en af vennerne), om han vil kigge forbi lejligheden for at se til Kate og børnene.

KL. 19:00

Gerry vender tilbage til lejligheden efter sin tennis-træning og hjælper med at putte børnene i værelset, der vender ned mod vejen. Madeline bliver placeret i den seng, der er nærmest døren. I den anden ende er der en tom seng tæt på vinduet. I midten står en rejseseng, hvori tvillingerne Sean og Amelie bliver puttet.

KL. 19:30

Kate og Gerry tager et bad og klæder om.

KL. 20:00

Parret deler en flaske vin.

KL. 20:35

Kate og Gerry ankommer som de første til tapas-restauranten, som ligger lidt over 45 meter fra dér, hvor børnene sover.

https://imgix.seoghoer.dk/maddie2_0.jpg

Ferielejligheden, hvorfra Maddie forsvandt. Foto: Netflix

KL. 20:55

Gruppen (som senere blev kendt som The Tapas Seven; de syv venner, som spiste tapas med forældrene) har bestilt forretter, da de begynder at kigge til børnene på skift. Matt Oldfield går hen til sin lejlighed, og her fortæller han Paynes - som stadig befinder sig i lejligheden - at resten af gruppen venter på dem på restauranten.

KL. 21:05

Gerry går ind i lejlighed 5A via den ulåste terrassedør. I begyndelsen af ferien havde parret benyttet en nøgle til at gå igennem hoveddøren, men af frygt for at vække børnene brugte de nu den ulåste terrassedør. I lejligheden bemærker Gerry, at døren til børnenes værelse er mere åbent end tidligere. Han studser over det og kigger ind i sit og Kates soveværelse for at se, om Maddie er gået derind. Det er hun ikke - i stedet ser han, at de tre børn stadig sover trygt i deres værelse. Han lukker døren på klem igen, går på toilettet og forlader igen lejligheden. Dette er sidste gang, at Gerry ser sin datter.

KL. 21:08

Gerry møder Jeremy Wilkins på vejen tilbage. Wilkins og hans partner spiser hjemme, da deres børn ikke vil sove. De to mænd taler sammen i flere minutter.

KL. 21:10

Jane Tanner, én fra Tapas Seven-gruppen, forlader restauranten og ser Wilkins og Gerry stå og tale sammen. Hun bemærker en mand, der hurtigt forlader resortområdet med kurs mod hovedvejen. I sine arme har manden en sovende pige i lyserød pyjamas. Tanner bemærker, at pigen hænger slapt i mandens arme, men hun tænker ikke videre over det. Et sovende barn i et ferieområde er ikke et unaturligt syn. Da hendes egen datter sover trygt, vender Tanner tilbage til tapas-restauranten.

KL. 21.30

Kate rejser sig for at se til børnene, men Matthew Oldfield tilbyder at kigge til børnene for hende, da han selv er på vej mod lejlighederne. I lejligheden bemærker Oldfield, at døren ind til børnenes værelse igen er åbent, men han tænker ikke videre over det. Han konstaterer i stedet, at alt er stille og roligt, og på børnenes værelse ser han, at tvillingerne sover trygt. Han kan ikke se Maddie fra den vinkel, han står. Efterfølgende har Oldfield svært ved at forklare, om han reelt var i rummet for at se til børnene, lige som han ikke kan svare på, om vinduet ved den tomme seng stod åbent eller var lukket.

https://imgix.seoghoer.dk/maddie.jpg
 (Foto: Netflix)

Værelset, hvorfra Maddie forsvandt. Det er hendes tomme seng, der er indrammet med en rød cirkel. Foto: Netflix

Dette gav senere Oldfield en masse problemer - specielt fra politiet, som under deres afhøring af manden anklagede ham for at have taget Madeleine.

KL. 22:00

Kate ser til børnene. Hun bliver nervøs, da døren til børnenes værelse smækker på grund af vinden, da hun forsøger at åbne den. I værelset ser hun, at vinduet er åbnet, tvillingerne sover, men Maddie er ikke i sin seng.

KORT EFTER 22:00

Rachael Oldfield går mod Tanners lejlighed for at fortælle, at Madeleine er væk. Tanner svarer: 'Åhh Gud, jeg så en mand bære en pige".

KL. 22:15

Oldfield render mod receptionen for at slå alarm. Politiet er allerede blevet tilkaldt.

KL. 22:30

Lokalpolitiet er de første på stedet.

https://imgix.seoghoer.dk/maddie_front.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Et af Maddie mest bemærkelsesværdige kendetegn var den lille dråbe i hendes højre øje. Foto: Ritzau Scanpix

KL. 23.10

Detektiver fra Policia Judiciaria (PJ) ankommer efter at være blevet tilkaldt af politiet. Detektiverne kan se, at der en lås på vinduet. McCann-forældrene troede - men var ikke sikre - på at de havde låst den flere dage tidligere. Senere kom det frem, at rengøringspersonalet kunne finde på at åbne skodder og vinduer for at lufte værelset ud. Ingen kan derfor vide, om forældrene havde låst vinduet inden.

KL. 04:00

Eftersøgningen af Maddie ophører ifølge vidner. Detektiver fra PJ forlader stedet.

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold