Krimi25. august 2022

Minkavlere politianmeldt: Snød med coronatest af mink

To minkavlere er blevet meldt til politiet for at snyde med coronatest af mink
Yderligere to minkavlere er blevet anmeldt for at have snydt med coronatests, da de forsøgte at skjule mulig coronasmitte.
Yderligere to minkavlere er blevet anmeldt for at have snydt med coronatests, da de forsøgte at skjule mulig coronasmitte.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fødevarestyrelsen har anmeldt yderligere to minkavlere for at snyde med coronatest af mink.

Det bekræfter Fødevarestyrelsen over for TV MidtVest. Midt- og Vestjyllands Politi oplyser til mediet, at det har modtaget én anmeldelse fra Fødevarestyrelsen, der drejer sig om minksnyd.

Den anden anmeldelse er indgivet til en anden af landets 14 politikredse.

Fødevarestyrelsen oplyser, at de to anmeldelser, der er indgivet 16. august, knytter sig til en minkdokumentar, som TV 2 har udgivet i juni.

Her kunne TV 2 dokumentere, hvordan tre tidligere minkavlere forsøgte at skjule mulig coronasmitte på deres minkfarm.

Den påståede snyd skulle blandt andet være sket ved, at minkavlerne byttede prøver fra muligvis smittede dyr ud med prøver fra raske, aflivede dyr.

I efteråret 2020 havde myndighederne påbudt minkavlerne at tage regelmæssige prøver fra dyrene for at stoppe spredningen af coronasmitte.

Minkavlere, der kunne dokumentere, at deres mink ikke var smittet med corona, kunne få udbetalt 200 kroner mere per avlsdyr.

- At snyde med prøvesvarene for at få en højere erstatning fra statskassen er både ulovligt og kan have udsat medarbejdere i minkfarmen for en smitte, der kunnet have været opdaget, har Fødevarestyrelsen tidligere skrevet i et mailsvar til TV MidtVest.

Siden marts 2021 har Midt- og Vestjyllands Politi efterforsket minkavler Niels Christian Poulsen fra No ved Ringkøbing.

Niels Christian Poulsen blev i sin tid politianmeldt af Fødevarestyrelsen, da DR Nyheder kunne fortælle, hvordan han i 2020 tog coronaprøver fra sine mink på "den kreative måde".

Det resulterede ifølge ham i fejlbehæftede prøver, mens Fødevarestyrelsen mener, at der var tale om decideret snyd.

Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker stadig sagen fra No.

Sponsoreret indhold