Krimi20. december 2020

Milliardærfrue-drabet: Finder gemte artikler om uopklarede mord hos Tom Hagen

Flere af de uopklarede mord beskrevet i artiklerne er sket i Lørenskog, hvor Tom Hagen boede med konen Anne-Elisabeth Hagen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200428-092614-l-1456x1244we.jpg
 Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix

Norsk politi har under en ransagning fundet en noget markabner samling hos milliardæren Tom Hagen.

Han har gemt artikler, hvor flere af dem handler om uopklarede mord.

Det skriver norske VG.

https://imgix.seoghoer.dk/20200428-143344-1-716x1037we.jpg
 Foto: Torbjørn Olsen/EPA/Ritzau Scanpix

Tom Hagen var kun varetægtsfængslet i en måneds tid. (Foto: Torbjørn Olsen/EPA/Ritzau Scanpix)

Tom Hagen blev anholdt i slutningen af april 2020 og sigtet for drab og medvirken til drab på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen.

Lokale mord

Nogle af mordene fra artiklerne er mere end ti år gamle og begået i den norske by Lørenskog - samme sted, hvor Tom Hagen boede sammen med sin kone.

Det ene mord, VG beskriver, er et drabet på Najaf Abbas, som blev skudt og dræbt på et pizzeria i Lørenskog i 2006. Det uopklarede mord blev beskrevet som professionelt og en ren henrettelse.

Det andet drab er på 75-årige Meta Øverli. I 2006 blev hun stukket ihjel i sit eget hjem, og den sag er heller aldrig blevet løst.

Det norske medie er ikke bekendt med, hvor mange artikler, der har været gemt i hjemmet i Lørenskog, eller om det er Tom Hagen selv, der har haft samlingen. Politiet har fortalt VG, at de har tænkt sig at afhøre Tom Hagen ind til artiklerne.

Tredje jul uden Anne-Elisabeth

Forsvarer i sagen, Svein Holden, kan ikke kommentere direkte på politiets nyeste fund på grund af sin tavshedspligt.

- Jeg ønsker dog at understrege, at det er krævende for familien at gå ind i den tredje jul uden at vide, hvad der er sket med Anne-Elisabeth Hagen. Vi håbner, at efterforskningen fortsætter med fuld styrke i 2021, og at politiet ikke giver op, før folkene bag forbrydelsen af anholdt, siger han.

Tom Hagen, der holder fast i sin uskyld, er ikke blevet afhørt af politiet, siden han blev løsladt 8. maj.

Anne-Elisabeth Hagen forsvinden blev længe efterforsket som kidnapning, men nu efterforskes sagen som drab - dog er hendes lig aldrig blevet fundet, siden hun forsvandt for to år siden.

Sponsoreret indhold