Mille fundet livløs i sommerhusanneks: Hjerteskærende alarmopkald afsløret
- Jeg kan ikke mærke nogen puls, siger en kvinde panisk, grådkvalt i baggrunden.
En ung mand har ringet til alarmcentralen, han har en sygeplejerske i røret.
Klokken er 00.12 - det er den 6. august 2020. Mille ligger livløs på gulvet i annekset, der er blod på lagenet, sengetøjet, dynen og gulvet.
De unge i baggrunden råber, de græder. Alarmopkaldet er en del af TV2-dokumentaren ”Døden i annekset”.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Hver dag besøger Milles mor, Rikke Skjold Pedersen, sin datters gravsted.
- En, to, tre, fire, fem, seks, syv, otte …., tæller sygeplejersken sammen med dem, mens de yder førstehjælp på den 17-årige pige.
Er der nogen, der kender den unge pige her?, spørger sygeplejersken.
- Ja, os alle sammen.
Er der alkohol eller stoffer indblandet?
- Nej, kun alkohol. Vi er i sommerhus.
- Og du er sikker på, at der ikke er nogen stoffer indblandet, spørger sygeplejersken igen i telefonen.
- Der er ingen … Det kan jeg … Altså … Efter … Altså vi har været heroppe i tre dage, og vi har ikke nogen stoffer. De er kommet på besøg i dag. I dag har der ikke være nogen stoffer.
Det tøvende svar undrer moren. Særligt fordi ingen af de unge - heller ikke hendes datter - nogensinde blev testet for narkotika.
Man kan tydeligt høre i baggrunden, at de unge kæmper for deres 17-årige venindes liv.
Hendes mor, Rikke Skjold Pedersen, har lige siden 6. august kæmpet for at finde sandheden om, hvorfor hendes Mille skulle dø. Hvad skete der i sommerhuset?
- Jeg kan slet ikke bære tanken om, at det er hende, jeg kan høre de forsøger at få liv i, siger hendes mor grådkvalt i dokumentaren.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Milles mor har brugt timer på at komme til bunds i sagen om hendes datteres død. Foto: TV2 DANMARK
- Inderst inde ved jeg godt, at det er Milles sidste minutter, og det er det, der gør det så grusomt. Jeg kunne ikke være ved hende, da hun havde allermest brug for mig, siger hun til TV2.
Det er i dokumentaren ”Døden i annekset” kommet frem, hvordan der er sket en række mistænkelige ting omkring den unge piges alt for tidlige død.
Kort før midnat så en af veninderne i sommerhuset, at Mille sludrede med en af de andre gæster – en ung mand. De gik sammen udenfor.
Tyve minutter senere kom den unge mand tilbage. Han virkede oprevet og bad en af veninderne om at komme med. Han forklarede senere til politet, at de to havde haft sex, da Mille pludselig blev livløs.
Mille blev hastet til hospitalet, men hendes unge liv stod ikke til at rede. Rikke Skjold Svensen fik at vide, at hendes datter var død af en stor hjerneblødning, men det skulle vise sig ikke at passe.
En svensk læge slog i en "second opinion" fast, at man ikke ud fra scanningsbillederne kunne bestemme den unge piges dødsårsag.
I 15 måneder har den sorgramtemor kæmpet for et svar, hun begyndte at søge aktindsigter i hospitalsjournaler og politirapporter. Sammen med TV2 fandt hun ud af flere opsigtvækkende fund i efterforskningen.
1. Hverken Mille eller andre af de tilstedeværende i sommerhuset blev testet for narkotika.
2. Kun tre ud af de i alt 12 unge blev afhørt, ligesom der ikke på stedet blev foretaget nogle tekniske undersøgelser.
3. Blodet i annekset blev aldrig undersøgt.
4. Milles vagina blev aldrig undersøgt, det på trods for, at den unge mand, der var gået over i annekset med hende fortalte, at de to havde haft sex. Mille blev ifølge hans forklaring undervejs bevisløs.
5. En skadestuelæge blev i politiets rapporter citeret for at havde undersøgt Milles vagina, men det skulle vise sig, at han aldrig havde udført undersøgelsen og slet ikke deltog i behandlingen af den unge kvinde.
6. Politiet fulgte ikke lægens anbefaling om, at Mille burde blive obduceret på grund af omstændighederne omkring hendes død.
7. Politiet informerede lægen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at der var foretaget en personundersøgelse af Mille Skjold Svendsen. Men politiet havde slet ikke bestilt en retsmediciner og der blev aldrig lavet en personundersøgelse.
Nordjyllands Politi genåbnede 25. november efterforskningen. Anklagemyndigheden erkendte, at der burde have været foretaget en obduktion.
2. juni i år blev efterforskningen igen lukket. Anklagemyndigheden mente ikke, at en obduktion så mange måneder efter ville hjælpe dem til et svar.
Første afsnit af ”Døden i annekset” blev sendt tirsdag 23. november på TV 2. Begge afsnit – og et interview med Nordjyllands Politi – kan ses på TV 2 Play.