Krimi3. maj 2024

Mette Grith Stage reagerer på nye oplysninger: – Det er irrelevant

Thomas Thomsen, der sidste år blev dømt for drabet på Mia Skadhauge Stevn, sættes nu i forbindelse med et andet overgreb. Nu reagerer hans forsvarsadvokat, Mette Grith Stage
Den 38-årige mand, der sidste år blev dømt for drabet på Mia Skadhauge Stevn, sættes nu i forbindelse med et overgreb mod en kvinde i Aalborg tilbage i 2010.
Den 38-årige mand, der sidste år blev dømt for drabet på Mia Skadhauge Stevn, sættes nu i forbindelse med et overgreb mod en kvinde i Aalborg tilbage i 2010.

LÆS OGSÅ: Medie: Drabsdømt i Mia-sagen knyttes til overgrebssag fra 2010

I sommeren 2023 blev 38-årige Thomas Thomsen dømt for drabet på Mia Skadhauge Stevn.

Nu knyttes han til en anden sag fra 2010, hvor en kvinde blev voldtaget i Aalborg. Det seksuelle overgreb skulle være sket i en lejlighed tæt ved Jomfru Ane Gade. Det kommer, efter et DNA-match er dukket op i sagen.

Det skriver DR.

Oveni det ønsker specialanklager i Mia Skadhauge Stevn-sagen, Emil Stenbygaard, nu at inddrage de nye oplysninger i den igangværende ankesag.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Statsadvokaten i Viborg.

– Vi er kommet i besiddelse af nye oplysninger i sagen, som vi ønsker at fremlægge for landsretten. Vi mener, at oplysningerne er af betydning for skyldspørgsmålet, lyder det blandt andet fra specialanklager Emil Stenbygaard, Statsadvokaten i Viborg.

Thomas Thomsens forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, bekræfter over for SE og HØR, at der nu er nye oplysninger i sagen, og hun uddyber, hvad det i første omgang får af betydning.

– Set i lyset af pressemeddelelsen fra Statsadvokaten i Viborg kan jeg bekræfte, at der er kommet nogle oplysninger i sagen, og i samme forbindelse ønsker de, at indkalde tre vidner, siger hun.

Mette Grith Stage er dog af den overbevisning, at de nye oplysninger på ingen måde bør inddrages, og at det ikke har noget at gøre med den igangværende ankesag.

– Jeg mener, det er bevisførelse, der er irrelevant, og at formålet alene er at stille min i klient i et uheldigt lys. Derfor har jeg protesteret mod det, og vi afventer nu landsrettens afgørelse, siger hun til SE og HØR.

Hvad de nye oplysninger relaterer sig til, og hvad de nye vidner skal forklare, ønsker Mette Grith Stage ikke kommentere.

Efter byrettens afgørelse i retten i Aalborg ankede forsvarer Mette Grith Stage dommen til frifindelse eller formildelse, mens Statsadvokaten ankede med henblik på at få Thomas Thomsen dømt for fuldbyrdet voldtægt med en straf på livstid.

Udover drabet blev Thomas Thomsen også dømt for forsøg på voldtægt og usømmelig behandling af lig.

Ankesagen forventes at blive afsluttet 30. maj.

Sponsoreret indhold