Mette Frederiksen om historisk øjeblik: I skulle bare vide...

De fleste danskere husker formentlig med al tydelighed, hvad de lavede den 11. marts om aftenen.

Langt størstedelen af landets befolkning sad nemlig klistret til tv-skærmen, mens statsminister Mette Frederiksen leverede beskeden, som ændrede vores hverdag for altid:

- Det, jeg vil sige her i aften, vil få store konsekvenser for alle danskere. Der vil komme svære situationer for mange borgere. Der bliver brug for, at vi hjælper hinanden, lød det indledningsvis fra Mette Frederiksen, før hun kort efter meddelte, at Danmark blev lukket ned for at bremse coronasmitten.

Nu sætter den 42-årige statsminister ord på, hvordan hun oplevede timerne op til det historiske pressemøde.

Det sker i et interview med FEMINA.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mette Frederiksen under pressemødet 11. marts 2020.

Mette Frederiksen på pressemødet 11. marts 2020. Foto: Ritzau Scanpix

Her fortæller Mette Frederiksen, at hun forud for pressemødet gik en tur alene rundt om i København for at lade op til det historiske pressemøde.

– Dér gik jeg og kiggede på folk og tænkte: I skulle bare vide, at om meget meget kort tid, få timer, så vil jeres og mit og vores alle sammens liv være forandret, fortæller Mette Frederiksen i interviewet med FEMINA.

Hun tilføjer, at hun var sikker på, at nedlukningen var den rigtige beslutning.

Men den blev taget med vemod, for hun vidste, at mange danskere nu ville få en markant anderledes hverdag – og mange ville gå en usikker fremtid i møde.

Mette Frederiksen husker også, at nogle i rummet begyndte at græde, da pressemødet blev afholdt.

- Jeg har talt med mange, der har haft samme oplevelse: Der blev stille i stuen, man sad og holdt vejret måske. Og mange har haft den der lidt vemodige, lidt melankolske fornemmelse, at DET her bliver nok det mest … voldsomme eller unormale eller særlige, vi kommer til at opleve i vores liv, fortæller Mette Frederiksen i interviewet med FEMINA.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close