Mette Frederiksen: Ingen normal hverdag før vaccine

(Foto: Ritzau Scanpix)

Mandag meldte Mette Frederiksen ud, at hvis tallene holdt sig stabile over påsken, så ville regeringen begynde på en gradvis, stille og kontrolleret åbning af vores samfund igen efter påske.

Men da statsministeren her til aften var i studiet hos 21 Søndag på DR 1, vurderede hun, at der var lange udsigter til, at danskerne kan genoptage den hverdag, som de kender og savner. 

- Min bedste vurdering er, at vi kommer til at skulle lægge store dele af vores liv om, siger Mette Frederiksen i 21 Søndag og tilføjer, at hun ikke forventer, at noget bliver "normalt", før der er udviklet en vaccine. 

Flere forskerhold arbejder på en mulig vaccine, men der vil gå op til halvandet år, før den er klar - og selv da vil en udvikling og godkendelse af en vaccine være sket med rekordfart. 

Statsministeren understreger, at det stadig er den enkeltes ansvar, om hvorvidt det danske samfund snart åbner igen eller ej: 

- Vi arbejder på at åbne Danmark på det rigtige tidspunkt. Men alt står og falder med den enkelte dansker, lyder det fra hende: 

- Hvis vi ikke holder afstand, så kan korthuset falde - og det kan falde hurtigere, end vi tror, slår hun fast. 

Det forventes, at Mette Frederiksen i morgen vil holde pressemøde, hvor hun vil fortælle, hvordan genåbningen af Danmark skal foregå. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close