Krimi8. april 2020

Mette Frederiksen forsvarer forsigtig genåbning af landet

Statsminister Mette Frederiksen skriver i et opslag på facebook, at hun "ikke kan forsvare" at åbne landet for hurtigt efter corona-nedlukningen
https://imgix.seoghoer.dk/mette_frederiksen_6.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Det står nu helt klart, at de første faser af en genåbning af Danmark involverer de mindste klassetrin i folkeskolen samt daginstitutionerne.

Og at det i det hele taget kommer til at ske efter påske - dog med en masse forbehold.

For den første fase ser nemlig helt bort fra de selvstændigt erhvervsdrivende som caféer, restauranter og frisører.

Og nu bliver den forsigtige fremgangsmåde mødt af kritik fra de andre partier i Folketinget samt på de sociale medier, og derfor forsvarer Mette Frederiksen nu beslutningerne i et opslag på sin facebook.

"Nogle tænker: Hvorfor kan børn komme i børnehave, men frisøren ikke klippe? Det er der nok mange, der tænker! Det korte svar er, at vi ikke kan sætte alt i gang på en gang. Vi må gøre det mere tålmodigt, end hvad vi har lyst til. Og guderne skal vide, at der ikke er noget, jeg hellere ville, end at åbne alt op nu. Også af hensyn til den lille erhvervsdrivende. Men vi risikerer at skade jeres virksomheds økonomi endnu hårdere," skriver statsministeren og refererer til den kritik, der har gået på, at de små ehvervsdrivende endnu ikke har fået grønt lys eller en udsigt til genåbning.

Ledsaget af et selfie, hvor Mette Frederiksen smiler lidt, indleder den 42-årige socialdemokratiske statsminister sin række af små, korte sætninger og opfordrende ord med den lettere kryptiske opremsning:

"Mellem håb og alvor. Mellem sundhed og økonomi. Mellem bekymring og tillid til hinanden."

Ikke så strikse som andre lande

Mette Frederiksen påpeger, at man i flere andre lande har taget langt skrappere midler i brug og eksempelvis indført decideret udgangsforbud.

- Det er ikke en "stop-and-go" politik, der er behov for i Danmark. Vi skal gøre det her forsigtigt, skriver statsministeren og fortsætter:

- På baggrund af den rådgivning, vi har fået, er det vurderingen, at vi skal starte med børnene. Men ikke en masse mere end det.

Til slut giver statsminiteren alle os, der savner den normale hverdag et drys håb for næste skridt i genåbningsstrategien:

"Jeg håber til gengæld, at vi kan åbne for nogle af jer i den næste fase. Altså i maj. Men; alt det her afhænger af vores adfærd."

Sponsoreret indhold