Krimi 15. april 2021

Mette Frederiksen: Det åbner vi op til

Danmark er i fuld gang med at åbne op, men hvad skal der egentlig så ske? Det har statsministeren gjort sig tanker om
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

- Mange skriver en klagesang om året, der er gået. Jeg deler ikke sortsynet.

Sådan lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S), som har skrevet et essay i Berlingske i deres essay-serie "Danmark åbner. Men til hvad?".

Selvom hun ikke deler den pessisme, nogen kan have omkring Danmarks fremtid på den anden side af coronakrisen, så er hun ikke blind for, at håndteringen af coronavirus har haft en pris.

- Jeg er smerteligt bevidst om omkostningerne, menneskeligt og økonomisk. Men jeg ved, det kunne have været meget værre, og jeg har grundlæggende en meget stor tiltro til Danmarks modstandskraft. Pessimismen kan et land, der eftertragter udvikling, ikke bruge til noget. Det er heldigvis heller ikke den, der dominerer hverdagslivet i vores land, skriver hun.

I essayet kigger hun først tilbage og bemærker, at Danmark har klaret pandemien godt. Hun oplever, at selvom danskerne har måtte isolere sig mere, så er det som om, at danskere har åbnet sig mere mod hinanden, og at alle dele af samfundet har vist deres værd.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når hun kigger fem-ti år frem, så tegner der sig dog stadig udfordringer, men også muligheder, som Danmark kan gribe. Hun slår blandt andet ned på, at beskæftigelse og klima bliver områder, der kommer til at fylde.

Blandt andet reflekterer hun over, hvordan vi stadig er midt i en digital revolution, hvor nogle job forsvinder, mens nye opstår.

Hun påpeger også, at Danmark er langt, når det kommer til at åbne op, hvor især coronapasset er en stor hjælp, og at det giver et forspring, vi kan bruge på at rykke verden i en grønnere retning.

- Danmark har opnået et forspring. Det er ikke tilfældigt. Det skyldes den indsats, vi har ydet sammen. Nu er det vores fælles opgave at udnytte forspringet, afslutter hun.

Sponsoreret indhold