Krimi10. januar 2021

Mette F. slukker håbet: Ikke sandsynligt, at vi ophæver restriktionerne

Søndag aften giver statsministeren et større interview i 19-Nyhederne på TV2
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210109-171504-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Om en uge er de nuværende restriktioner – samt den omfattende nedlukning af landet – sat til at udløbe.

Men ifølge helt nye udtalelser fra statsminister Mette Frederiksen (S) er det ikke sandsynligt, at vi om syv dage kan vinke farvel til forsamlingsloft, afstandskrav og hjemsendelser.

- Hvis jeg skal give dig et svar lige nu, er det ikke særlig sandsynligt, at vi kommer til at ophæve hverken alle restriktioner eller en del af restriktionerne, siger hun til vært Troels Mylenberg, før hun tilføjer:

- Der er noget, der peger i retning af en fortsat ret hård nedlukning.

En vinter med nedlukning

Frederiksens budskab til de nedlukningsramte danskere er i stedet, at vi må forvente, at resten af vinteren vil være påvirket af restriktioner.

De foreløbige restriktioner, som altså indtil videre gælder for den kommende uge, tæller blandt andet et forbud mod forsamlinger på mere end fem personer, samt et afstandskrav på to meter i det offentlige rum.

Restriktionerne blev skærpet den 5. januar på grund af en ny smitsom variant af coronavirus – B117.

Lukningen af restauranter, storcentre, liberale erhverv og kulturinstitutioner gælder endnu til den 17. januar, ligesom hjemsendelsen af skoleelever og studerende har samme dato for udløb.

Kravet om mundbind står til at skulle vare til marts.

Mette Frederiksen indrømmer desuden i interviewet, at hun er villig til at se på kvaliteten og effekten af regeringens hjælpepakker, der skal holde hånden under de hårdt prøvede erhverv.

Sponsoreret indhold