Krimi29. december 2020

Mette F. forlænger corona-restriktioner

Pressemødet om coronavirussen i Danmark gik i gang klokken 19
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/breaking.jpg
 Foto: Canva

Opdateret klokken 20.06

Corona-restriktionerne, der skulle udløbe 3. januar, forlænges indtil 17. januar.

Det meddeler statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde tirsdag aften i Spejlsalen i Statsministeriet. Det sker, fordi smittetallet og kontakttallet er alt for højt.

- Vi forlænger derfor de skærpede restriktioner og den reele nedlukning af Danmark fra 3. januar til 17. januar, siger Mette Frederiksen.

Det vil sige, at en lang række restriktioner fortsætter flere uger ind i det nye år og mange dele af samfundet holdes lukket. Blandt andet storcentre, byggecentre, frisører, massører, svømmehaller, fitnesscentre, biografer, spillehaller, restauranter og værtshuse.

Desuden skal offentligt ansatte arbejdehjemme, ligesom at elever og studerende skal have hjemmeundervisning.

Aflys alt til nytår

27. december blev de første danskere stukket med corona-vaccine. Men det er ikke et vendepunkt, understreger Mette Frederiksen. Der er stadig hårde måneder foran Danmark.

På pressemødet lød det også soleklart fra både Mette Frederiksen og de andre myndigheder til stede, såsom direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, at man bør aflyse ens aftaler - også til nytår.

- Det er i vores øjne ikke rimeligt, hvis en nytårsfejring betyder, at der spredes endnu mere smitte.

- Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne, at vi begrænser nytårsaften i år - aflyser aftaler, der måske allerede er indgået, og kun ser folk fra egen husstand og eventuelt nogle få fra nærmeste omgangskreds, lyder det fra statsministeren, sagde Mette Frederiksen.

Det anbefales, at man kun ser sin egen husstand eller ganske få andre. Og max ti personer, som forsamlingsforbuddet ligger på.

Sponsoreret indhold