Messerschmidts assistent: Det var en kunstfejl

Morten Messerschmidt har aft støtte af sin samlever Dot Wessman under hver retsdag.

Morten Messerschmidt har aft støtte af sin samlever Dot Wessman under hver retsdag.

Foto: Mikael Rieck

Egentlig skulle Morten Messerschmidts assistent havde siddet ved siden af DF-politikeren på anklagebænken.

Han er sammen med Messerschmidt tiltalt for dokumentfalskneri. Men mandag kom det frem, at assistenten har lovligt forfald for retten, angiveligt på grund af sygdom. Derfor er hans sag blevet udskilt fra chefens og skal køre som en selvstændig sag senere.

Anklageren fra Særlig økonomisk og International Kriminalitet læste i stedet op fra mandens forklaring til politiet.

Kom det frem, at han havde arbejdet for Morten Messerschmidt i mange år. Først i Folketinget og senere, da i EU-parlamentet.

I forklaringen kom det frem, at han overleverede papirer fra MELD, det europæiske parti, som Messerschmidt var præsident for, til DF-politikeren til for at få blandt andet underskrifter.

Den fraværende assistent havde fortalt til politiet, at det var ham, der tog til København for at få Dansk Folkepartis personale- og sekretariatschef Jeanie Nørhave til at skrive under på en kontrakt mellem MELD og Color Hotel i Skagen. Selvom Jeanie Nørhave intet havde med hotellet at gøre.

Til politiet fortalte han, at han blot skulle sørge for en underskrift. Kontrakten blev udleveret af MELD’s generalsekræter. Han kunne ikke forklare hvorfor papiret skulle underskrives.

’Det har været en kunstfejl’, har assistenten forklaret til politiet, da han blev afhørt.

Helt centralt for Morten Messerschmidts retssag er en underskrift på en kontrakt mellem EU-partiet MELD, som DF-profilen er præsident for, og Color Hotel i Skagen.

Men han fortalte, at alt skulle gå meget hurtigt. Senere samme dag fløj han til Bruxelles med den underskrevne kontrakt.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close