Krimi15. april 2021

Messerschmidt tiltales for misbrug af 100.000 kroner

DF-politikeren er ved dags dato tiltalt i en skandalesag fra hans tid i EU-parlamentet
https://imgix.seoghoer.dk/borgen_2_0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Opdateret klokken 13.36

DF's næstformand Morten Messerschmidt er nu tiltalt i en sag om misbrug af 100.000 kroner.

Det sker som følge af Meld- og Feld-sagen. Det oplyser hans forsvarsadvokat Peter Trudsø til Ritzau efter flere udsættelser fra bagmandspolitiet, skriver Ekstra Bladet.

- Jeg mener, at der skal ske frifindelse, siger Morten Messerschmidt i et interview med TV 2.

DF's politiske overhoved, Kristian Thulesen Dahl, har selv udsendt en kommentar til sagen:

- Det er selvfølgelig på godt jysk træls, at Morten og partier nu skal trækkes igennem en ressag. Men samtidig er det godt, at sagen nu kommer et skridt videre endelig afklaring. Det har vi ventet på i 6 år! Og jeg er tilfreds med, at der nu kan ser ud til være ét forhold - sommergruppemødet i Skagen - som stadig er omtvistet.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Skandalesagen begyndte for seks år siden, da den 40-årige DF'er sad i EU-parlamentet. I 2016 blev han meldt til politiet for mulig svig med offentlige midler i Meld og Feld.

Han er blandt andet anklaget for at have misbrugt EU-midler til blandt andet af betale for en sejltur med Aventura på DF's sommergruppemøder i 2014.

En del af sagen drejer sig om, fonden Feld, der var del af Messerschmidts europæiske parti Meld, som indkøbte kuglepenne til en halv million kroner. Men der var aldrig nogen, der fik de kuglepenne at se. Men det er så ikke længere en del af tiltafen.

Sponsoreret indhold