Krimi15. november 2021

Medier: Heltemodig taxachauffør låste selvmordsbomber inde i sin bil og sprang ud inden eksplosion

David Perry tænkte hurtigt og kan have reddet adskillige menneskeliv
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bileksplosiob.jpg
 Foto: Peter Byrne/AP/Ritzau Scanpix

En britisk taxachauffør fra Liverpool bliver hyldet som helt, efter han angiveligt har reddet adskillige menneskers liv ved at låse en selvmordsbomber inde i sin bil, umiddelbart inden en bombe sprang i luften.

Det skriver flere britiske medier, blandt andet Metro og Daily Mail.

Flere kilder beskriver overfor medierne, hvordan taxachaufføren David Perry handlede hurtigt og modigt, da han opdagede noget mistænkeligt ved sin passager.

Artiklen fortsætter under videoen...

Den mandlige passager, der omkom som den eneste i eksplosionen, havde angiveligt bedt om at blive kørt til Liverpool's Anglican Cathedral, hvor briterne skulle holde en stor ceremoni for at mindes våbenhvilen i slutningen af Første Verdenskrig.

Det viste sig dog, at vejene mod katedralen var spærret, og passageren bad i stedet David Perry om at køre ham til Liverpool Women's Hospital.

Ifølge en ven af David Perry, opdagede han, at passageren havde noget lys spændt fast til sit tøj, som han fumlede rundt med.

Da taxaen nåede til hospitalet, skyndte David Perry sig at hoppe ud og låse bilen med passageren indeni.

Få sekunder senere sprængte bomben i luften.

- David er den heldigste og mest heltemodige mand i Storbrittanien. Hvis denne mand kom ind på hospitalet, Gud ved hvad så, der var sket, lyder det fra en af David Perrys venner.

Siden eksplosion er tre mænd i 20'erne blevet anholdt og sigtet for terror.

Det er endnu ikke fastslået, hvorvidt der er tale om et terrorangreb, men politiet undersøger om bomben skulle sprænges i forbindelse med mindehøjtideligheden i landet.

Ifølge de anonyme kilder er David Perry blevet udskrevet fra hospitalet med sår, blå mærker og en skadet trommehinde - men er altså ikke kommet alvorligt til skade.

Søndag aften tweetede Storbrittaniens premierminister Boris Johnson om eksplosionen.

- Mine tanker er med alle, der er påvirket af den forfærdelige hændelse, der er sket i Liverpool i dag, skriver han.

- Jeg vil gerne takke beredskabet for deres hurtige reageren og professionalisme og politiet for deres efterforskningsarbejde, skriver Boris Johnson.

Sponsoreret indhold