Krimi6. juni 2020

Medie: Svømmehaller og træningscentre åbner mandag

Ifølge et lækket udkast varer det ikke længe, før vi igen kan tage baner i svømmeren eller svede i træningscentret
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fitness.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Noget kunne tyde på, at der er gode nyheder på vej til de danskere, der har savnet at bruge fitnesscenteret eller svømmehallen, siden den slags i marts måtte lukke på ubestemt tid.

I hvert fald hvis man skal tro det lækkede dokument, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

I dokumentet, som er et udkast til et notat udarbejdet af kulturministeriet, fremgår det, at alle indendør idrætsaktiviteter som en del af genåbningens tredje fase slår dørene op igen allerede den 8. juni - altså på mandag.

Notatet er sendt rundt til partierne fredag aften og skal således forhandles helt på plads over weekenden.

Hovedbudskabet fra kulturministeriet er at man ønsker at "genåbne alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre," lyder det i artiklen fra Jyllands-Posten.

Desuden understreges det, at genåbningen af disse faciliteter skal ske med de gældende retningslinjer vedrørende hygienje og afstand in mente.

Det var ellers ikke meningen at træningscentre skulle inkluderes i genåbningsplanerne før primo august - altså som en del af fase 4.

Sådan lød det da politikerne i starten af maj præsenterede planerne for faserne.

De fleste af landets svømmehaller og træningscentre blev lukket den 12. og 13. marts, da Mette Frederiksen talte med alvorlig mine på sit corona-pressemøde. De få, der endnu ikke var lukket, fik besked på at gøre det den 18. marts.

Sponsoreret indhold