Krimi26. april 2024

Medie: Planlægger at droppe sagen mod Tom Hagen

Politiet er færdige med at efterforske sagen mod Tom Hagen, som blev sigtet for at have dræbt sin kone Anne-Elisabeth Hagen
Anne-Elisabeth Hagen er aldrig blev fundet død, men politiet er overbeviste om, hun blev dræbt.
Anne-Elisabeth Hagen er aldrig blev fundet død, men politiet er overbeviste om, hun blev dræbt.
 Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Nyt i sagen om drabet på Anne-Elisabeth Hagen: Politiet melder ud

Norsk Politi meldte torsdag ud, at sagen om drabet på milliardærfruen Anne Elisabeth Hagen efter fem år nu er færdigefterforsket.

Men nu har sagen ifølge det norske medie NRK taget en højst besynderlig drejning. De kan nemlig nu erfare, at politiet foreslår at droppe sagen mod hendes mand Tom Hagen.

Det er Øst Politikreds, der har sendt anbefalinger i sagen til statsadvokaten, men politikredsen ønsker torsadg ikke at kommentere oplysningerne.

- Vi kan bekræfte, at indstillingen i Lørenskog-sagen er sendt videre til Oslos statsadvokatur. Udover det har vi ikke mulighed for at kommenere indstillingen, da denne nu ligger ud statsadvokaten til vurderingen, siger anklagemyndigheden i Øst Politikreds, Vibeke Schøyen til mediet.

- Jeg har ingen kommentarer nu ud over, at vi har fået en indstilling fra Øst Politikreds, siger statsadvokat Kari Hangeland.

Tom Hagen er på listen over Norges 100 rigeste personer. I 2020 havde han en formue på 709 millioner kroner.
Tom Hagen er på listen over Norges 100 rigeste personer. I 2020 havde han en formue på 709 millioner kroner.
 Foto: Torbjorn Olsen/AFP/Ritzau Scanpix

Til oktober er det seks år siden en af de største mordgåder i norsk historie tog sin begyndelse. Her forsvandt milliardærfruen Anne-Elisabeth Hagen fuldkommen sporløst.

I april 2020 blev Tom Hagen anholdt og sigtet for drab eller medvirken til drab. Det har han fra start nægtet sig skyldig i.

- Vi forventer naturligvis, at resultatet bliver, at ssagen mod Hagen bliver henlagt, siger Tom Hagens forsvarer Svein Holden.

Politiet mener, at den 68-årige kvinde blev dræbt, inden hun blev ført væk fra huset i Lørenskog.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200514-185514-l_56mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Terje Pedersen

Tom Hagen, som er en af Norges rigeste personer, fandt et trusselsbrev i parrets hjem den dag, ægtefællen blev meldt savnet. Afsenderen hævdede, at Anne-Elisabeth Hagen var blevet bortført, og at hun ville komme tilbage, hvis familien betalte kidnapperne ni millionerne euro i løsesum.

Udover Tom Hagen er tre andre mænd sigtet i sagen. Alle nægter de sig skyldige.

Sponsoreret indhold