Krimi8. april 2024 (opd. 8. april 2024)

Medie: Kommunekassen lænset af kriminelle familier

En enkelt familie har kostet Odense Kommune over 41 millioner i kampen mod kriminalitet - og det er ikke den eneste familie, som belaster skatteborgerne voldsomt
En del af de mange millioner ender her i Vollsmose i Odense, hvor flere af de kriminelle familier bor.
En del af de mange millioner ender her i Vollsmose i Odense, hvor flere af de kriminelle familier bor.
 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: "Kendt figur" sigtet for drabsforsøg

I Odense har otte kriminelle familier siden 2009 kostet kommunekassen den voldsomme sum af 226,8 millioner kroner, skriver TV 2 Fyn.

Det svarer til en pris på 15,1 millioner kroner i gennemsnit om året til de otte familier. Den mest belastende familie alene har stået for en regning på over 41 millioner kroner over de seneste 15 år.

Beskæftigelses- og socialrådmand i Odense, Christoffer Lilleholt (V), er chokeret og mener, at der er en for blød tilgang til bandekriminalitet i kommunen.

- Jeg var chokeret, da jeg hørte det.

- Det er vanvittigt mange penge, vi har brugt på de otte familier, siger han til mediet.

Lilleholt foreslår derfor en mere hårdhændet politik, hvor tvangsfjernelse af børn fra bandekriminelle forældre skal være en mulighed, for at bryde den negative sociale arv og forhindre yderligere rekruttering til bandemiljøet.

Kommunen planlægger desuden at intensivere kontrol med sociale ydelser for at bekæmpe snyd blandt de pågældende familier.

Ingen af de tidligere rådmænd, der har været ansvarlige for området i perioden 2009-2023, har ønsket at kommentere på sagen.

Sponsoreret indhold