Krimi10. september 2020

Medicinalgiganter afslører: Det kommer corona-vaccinen til at koste

To europæiske medicinalgiganter er gået sammen om at udvikle en vaccine mod coronavirus - og nu har de afsløret, hvad vaccinen kommer til at koste
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Verden over kæmper medicinalfirmaer for at udvikle en sikker og effektiv vaccine mod coronavirus.

En anden vigtig parameter er prisen på vaccinen, og nu løfter to europæiske medicinalgiganter nu sløret for, hvad de kommer til at tage for corona-vaccinen.

Det er Sanofi og GlaxoSmithKline, der er gået sammen om at udvikle en vaccine, som i første omgang skal testes på 400 patienter. Målet er, at der allerede i 2021 skal være en milliard vacciner klar til brug.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kyodowc274182.jpg
 Foto: MEGA

To europæiske medicinalgiganter er gået sammen og regner med at have en vaccine klar allerede i 2021. Foto: MEGA

Berlingske skriver, at den franske Sanofi-direktør, Olivier Bogillot, nu afslører, hvad de regner med, at vaccinen kommer til at koste.

- Prisen er ikke endeligt fastsat. Vi er lige nu i færd med at beregne vores produktionsomkostninger, men det vil være mindre end ti euro, siger Olivier Bogillot til France Inter.

Omregnet til danske priser kommer en vaccine altså til at koste omkring 75 kroner.

Udmeldingen fra de to europæiske medicinalgiganter kommer i kølvandet af, at medicinalvirksomheden AsrtaZeneca har måtte sætte udviklingen af deres corona-vaccine på pause.

Medicinalvirksomheden har pauset deres forsøg med covid-19-vaccine i den afsluttende fase, fordi en forsøgsperson i England har fået et ”uforklarligt symptom”.

Hvad det er for nogle sympotmer, eller hvornår de opstod, vides endnu ikke. Ligesom det ikke er sikkert, at sygdommen, som personen har fået, er knyttet til vaccinen. Men testpersonen forventes at komme sig.

Sponsoreret indhold