Krimi14. marts 2020

Masker og håndsprit stjålet fra Rigshospitalet: - Virkelig chokerende

Flere kasser med beskyttelsesmasker og dispensere med håndsprit er blevet stjålet fra Rigshospitalet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/coronavirus.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

På Infektionsmedicisnk Afdeling på Rigshospitalet er der gennem det seneste stykke tid forsvundet beskyttelsesudstyr i form af masker og håndsprit.

Det skriver TV2 Lorry.

På den pågældende afdeling ligger flere patienter indlagt, som er alvorligt syge på grund af coronavirus.

Jens Lundgreen, der er professor på Infektionsmedicinsk Afdeling fortæller til Lorry, at han endnu ikke har et præcist overblik over, hvor meget der er stjålet. Men at det er materialer, der er yderst vigtige for personalets arbejde.

- Vi er virkelig chokerede over, at folk også hugger de her beskyttelsesmasker, som vi bruger, når vi skal behandle patienterne, siger han.

Jens Lundgreen vil ikke spekulere i, hvem der kan have stjålet tingene. Om det er pårørende, andre patienter, personale eller udefrakommende.

- Jeg har hørt, at det muligivs er forsøgt solgt på Den Blå Avis. Det er jeg godt nok irriteret over. Det er jo gået helt amok. Vi har virkelig brug for de her masker til at passe vores arbejde, og lige nu er de på restlager, siger han.

Flere andre steder i landet har man tilsyneladende lignende problemer. På Rigshospitalet har man understreget over for personalet, at man ikke må tage håndsprit eller masker med hjem.

Sponsoreret indhold