Krimi 30. august 2020

Mariann blev gravid med Peter Lundin: Sådan reagerede hun

I Dplay-programmet ”Forelsket i en morder” fortæller færøske Mariann, at hun blev gravid med Peter Lundin
(Foto: Aller Media)

Det begyndte som en fascination – men endte med næsten at koste hende alt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I Dplay-programmet ”Forelsket i en morder” fortæller færøskfødte Mariann endnu engang om sit turbulente forhold til den firdobbelte morder Peter Lundin.

Hun afslører blandt andet, at hun undervejs blev gravid med hans barn.

- Jeg blev faktisk gravid med Peter Lundin. Han blev rigtig glad. Rigtig glad. Men jeg valgte at tage abort uden at fortælle ham det med det samme, fortæller Mariann i den nye serie.

Da Peter Lundin – der er dømt for at have slået både sin mor samt sin kæreste og hendes to børn ihjel – fandt ud af, at Mariann havde fået en abort, blev han vred:

- Han blev rasende, fordi jeg havde slået hans barn ihjel. Ironien i det, da han står og siger, jeg har slået hans barn ihjel…

- Ja det er rigtigt, og det var den sværeste beslutning, jeg nogensinde har taget, fordi det var mit barn også. Han havde altså slået to børn ihjel, som faktisk var kommet ned på denne Jord, fortæller Mariann i det nye program.

Marianns forhold til Peter Lundin begyndte, da hun som ganske ung så ham i TV 2-dokumentaren ”En morder vender hjem”.

Mariann blev straks fascineret af den langhårede morder, der tonede frem på tv med halvdelen af sit ansigt malet helt sort.

Mariann skrev et brev til Peter Lundin i fængslet, og han svarede.

Efter en årrække genoptog hun kontakten med seriemorderen, efter at hun var flyttet til Danmark sammen med sin daværende mand, Brandur, og deres datter.

Hun sendte et nyt brev til Peter Lundin, hvor hun skrev ”remember me”, og at hun var flyttet til Danmark for at studere. Peter Lundin svarede meget hurtigt tilbage, at han ”selvfølgelig kunne huske hende”, og at han havde tænkt meget på hende i de forgange år.

Peter Lundins domme

I 1993 blev Peter Lundin i USA idømt 20 års fængsel (senere nedsat til 15 år) for i 1991 at have kvalt sin mor til døde og efterfølgende begravet hende på en sandstrand ved Cape Hatteras på USA's østkyst.

Han blev udvist til Danmark i 1999. Da han landede på dansk grund, blev han løsladt.

Året efter dræbte han i Rødovre sin samlever, Marianne Pedersen, og hendes to børn på ti og 12 år i Rødovre.

Man formoder, at Peter Lundin parterede ligene og skilte sig af med delene i affaldssække sammen med almindeligt storskrald.

Ligene er aldrig blevet fundet.

Den 15. marts 2001 blev han idømt livsvarigt fængsel.

Det blev i stedet startskuddet til en affære, der også involverede sex. Mariann dyrkede sex med Peter Lundin allerede anden gang, de mødte hinanden.

- Jeg husker godt, at jeg havde svært ved det. For hver gang jeg så Peters hænder, blev jeg ved med at komme i tanke om, hvor de hænder havde været, og hvad de havde gjort. Den del var faktisk rimelig svær i forhold til, hvor det svært det havde været før, hvor jeg kunne adskille person fra handling, udtalte hun i DR-serien ”Morderen på den hvide hest”.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Marianne Pedersen og hendes to sønner Brian og Dennis på ti og 12 år blev ofre for Peter Lundin. Foto: Ritzau Scanpix

Den 28. september 2008 blev Mariann gift med Peter Lundin i Statsfængslet Østjylland.

Men ægteskabet var bestemt ikke rosenrødt – Mariann havde det skidt. Både fordi hendes ”rigtige” mand Brandur ventede derhjemme sammen med deres datter. Og fordi hun et sted inderst inde godt vidste, at Peter Lundin var dén, han var.

Efter blot 11 dages ægteskab ville Mariann skilles. Men forholdet og ægteskabet til Peter Lundin havde allerede ødelagt meget. Mariann var tæt på at miste alt, hun havde.

- Konsekvenserne ved at jeg har været gift med Peter Lundin har været altoverskyggende, fortæller hun i den nye Dplay-serie:

- Så sent som i sidste uge tabte jeg en forældremyndighedssag over mit yngste barn, fordi det bliver brugt imod mig, at jeg har været gift med Peter Lundin.

- Hun var ikke engang født, da Peter og jeg sluttede. Alligevel bliver det brugt imod mig. Det er gamle breve, som min ekskæreste har fået fat på. Det er alle de artikler, der nogensinde blev skrevet, som bliver brugt imod mig stadigvæk den dag i dag, fortæller Mariann i dag.

Sponsoreret indhold