Krimi13. januar 2021

Mangler ilt på hospitaler: Dødstal nærmer sig krigstiden

I Storbritannien er corona-situationen nu så alvorlig, at dødstallene nærmer sig krigstidens
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/london_0.jpg
 Mark Thomas/I-Images/Ritzau Scanpix

Stigningen i dødstallet i Storbritannien er nu den største siden 1940. Coronapandemien viser sig tydeligt på dødstallet, skriver jp.dk ifølge BBC, som fortæller, at der var 697.000 dødsfald i de første 11 måneder af 2020.

Dødstallet er det højeste siden anden verdenskrig, men tallene kan man ikke sammenligne direkte, da der nu bor væsentligt flere mennesker i Storbritannien.

Men dødstallet er cirka 85.000 højere, end det burde være, hvis man ser på gennemsnittet for de seneste fem år. Det er 14 pct. over det forventede niveau. Og den stigning er også den højeste siden begyndelsen på Anden Verdenskrig.

De mange dødsfald skyldes ifølge The Telegraph ikke kun covid-19.

Mange af dem er patienter med andre sygdomme, som sundhedsvæsenet ikke har kunnet behandle, da ressourcerne er blevet flyttet til at bekæmpe coronapandemien, skriver Jyllandsposten.

Et par steder i hovedstaden meldes der om mangel på ilt til de alvorligst syge patienter, og på f.eks. Royal Hospital i Whitechapel har ledelsen åbent meddelt, at sygehuset ikke længere kan behandle andre end coronapatienter med den sædvanlige og af borgerne forventede rimelige medicinske standard.

Sponsoreret indhold