Krimi25. april 2024

Mand tiltalt for seksuelle krænkelser af børn for 30 år siden

Den 75-årige mand er tiltalt i 48 forhold, der handler om seksuelle krænkelser af fire børn. I september skal sagen for retten
En 75-årig mand er tiltalt i 48 forhold, som handler om seksuelle krænkelser af fire børn. Han er blandt andet tiltalt for voldtægt ved andet seksuelt samleje og blufærdighedskrænkelser.
En 75-årig mand er tiltalt i 48 forhold, som handler om seksuelle krænkelser af fire børn. Han er blandt andet tiltalt for voldtægt ved andet seksuelt samleje og blufærdighedskrænkelser.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hen over en periode på tyve år blev fire børn udsat for flere seksuelle krænkelser af en i dag 75-årig mand fra Ballerup.

Sådan lyder anklagen mod den 75-årige mand, der er tiltalt i 48 forhold, der blandt andet handler om voldtægt ved andet seksuelt samleje og blufærdighedskrænkelser af de fire børn.

Her står blandt andet, at børnene blev kysset og befølt intime steder. Det fremgår ikke, hvilken relation børnene og manden har haft til hinanden.

Ifølge anklageskriftet blev krænkelserne begået mellem 1993 og 2012, hvor børnene var mellem 2 og 12 år.

Krænkelser af dem er foregået forskellige steder - eksempelvis på en færge ved Færøerne, på et toilet i Legoland og i Lalandia.

Den 75-årige er også tiltalt for at have været i besiddelse af pornografisk materiale af personer under 18 år.

Manden blev anholdt natten til den 21. november 2023, hvor han blev varetægtsfængslet og fremstillet i grundlovsforhør.

Efter at sigtelsen var læst højt, blev dørene til retslokalet lukket, og det var derfor ikke muligt at høre mandens forklaring.

Ifølge politiet erkendte manden sig delvist skyldig, men det vides ikke i hvilken del.

Til september skal et nævningeting i Retten i Glostrup behandle sagen over seks dage.

Her vil anklagemyndigheden blandt andet nedlægge påstand om erstatning, og at manden idømmes en anden sanktion end almindelig fængselsstraf.

Dommen forventes at blive afsagt i slutningen af oktober.

Sponsoreret indhold