Krimi3. oktober 2023

Mand idømt forvaring: Voldtog 14-årig pige i bålhytte

Michael Andersen blev sidste år idømt forvaring for voldtægt af 14-årig pige. Landsret har tirsdag stadfæstet
Østre Landsret har tirsdag stadfæstet byrettens dom mod Michael Andersen, som er blevet kendt skyldig i at have voldtaget en 14-årig pige.
Østre Landsret har tirsdag stadfæstet byrettens dom mod Michael Andersen, som er blevet kendt skyldig i at have voldtaget en 14-årig pige.
 Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Dømt for grusom voldtægt: Den ene holdt vagt, den anden voldtog

Østre Landsret har tirsdag stadfæstet den forvaringsdom, som Michael Andersen fra Fredericia i november blev idømt for blandt andet at have voldtaget en 14-årig pige, ligesom han har begået overgreb mod flere andre børn.

I chatsamtaler udgav han sig for at være en dreng, og han fik på den måde piger til at sende nøgenbilleder.

Gennem trusler fik han børnene til at udføre seksuelle handlinger.

Michael Andersen fik blandt andet kontakt til en 14-årig pige, som han efter en længere korrespondance fik arrangeret et møde med i en bålhytte ved Ørbæk, hvor Andersen voldtog pigen.

Efterfølgende var Andersen i kontakt med pigen over nettet, og han forsøgte at lokke hende til endnu et møde, hvilket imidlertid aldrig blev til noget, dels fordi pigen afviste, og dels fordi Michael Andersen blev anholdt.

Under byretssagen kom det frem, at Michael Andersen er dømt flere gange tidligere. Han har blandt andet afsonet en dom på to et halvt års fængsel for at krænke 15 piger, og han er også blevet dømt i Storbritannien for forsøg på voldtægt af en syvårig og en fireårig pige.

Med forvaringsdommen har Michael Andersen udsigt til mange år i et fængsel. Dog er der mulighed for at blive prøveudskrevet, som det hedder.

Det er dog i sidste ende op til retten at vurdere, om han skal have lov til at komme ud, og i princippet kan en forvaringsdom betyde indespærring for evigt.

Sponsoreret indhold