Krimi11. april 2023

Mand får 15 års fængsel: Smuglede 235 kilo kokain ind i Danmark

Kokainen blev smuglet fra Den Dominikanske Republik til Danmark
En 41-årig mand har fået en fængselsdom for at smugle 235 kilo kokain ind i Danmark.
En 41-årig mand har fået en fængselsdom for at smugle 235 kilo kokain ind i Danmark.
 Foto: Handout/Reuters/Ritzau Scanpix

Tasker med samlet 235 kilo kokain blev ad to omgange fløjet over 7500 kilometer fra Den Dominikanske Republik i Caribien til Danmark.

Tirsdag har Københavns Byret idømt en 41-årig mand 15 års fængsel i sagen. Han stod for at planlægge og koordinere indsmuglingen og videreoverdragelsen af kokainen.

Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Den 41-årige Daniel Wilfred Albright har på intet tidspunkt ville afgive forklaring. Han nægter sig skyldig og anker dommen til landsretten.

I første omgang blev der indsmuglet 110 kilo kokain i januar 2020. Det skete, ved at kokainen blev pakket i sportstasker og sendt med et fra Den Dominikanske Republik til Københavns Lufthavn.

De resterende 125 kilo blev smuglet gennem lufthavnen cirka halvanden måned senere.

En 50-årig mand er tiltalt for at hjælpe med at samle kokainen op i lufthavnen. Han skal dog først for retten senere.

Fra lufthavnen blev kokainen ifølge anklageskriftet fragtet videre til et sted i Københavnsområdet. Herfra videreoverdrog Daniel Wilfred Albright sammen med andre medgerningsmænd kokainen til flere aftagere.

Politiet har aldrig fundet kokainen, men opsnappet indsmuglingerne via krypterede beskeder, som politiet har fået adgang til.

Her fremgik det eksempelvis, hvilket bagagetag der sad på de relevante tasker med den gemte kokain. Derfor var det muligt for politiet at konstatere, hvilke fly kokainen blev smuglet ind med.

Strafferammen i narkosager er i udgangspunktet 16 års fængsel, men anklagemyndigheden havde krævet en særlig paragraf i brug, som kan hæve strafferammen til 20 års fængsel.

Den afviste retten dog at bruge.

Anklager Jelena Vestergaard Hansen mener, at dommen sender et vigtigt signal.

- Flytransport giver risiko for indsmugling af narkotika fra alle verdenshjørner.

- Derfor sender det også et vigtigt signal, at der ved domfældelsen er slået hårdt ned på de to indsmuglinger, som er sket gennem Københavns Lufthavn, siger hun.

Sagen trækker spor til et sagskompleks, som er døbt Operation Sixpence, hvor hovedsagen ventes at komme for retten til foråret.

Sponsoreret indhold