Krimi20. juli 2023

Mand erkender dødsvold: Hustru døde

Lørdag blev en 65-årig sigtet for drabet på sin hustru i Helsingør. Torsdag blev han fremstillet for grundlovsforhør, hvor han erkendte dødsvold.
Lørdag den 15. juli blev en kvinde dræbt i sit hjem.
Lørdag den 15. juli blev en kvinde dræbt i sit hjem.
 Foto: Presse-fotos.dk

Lørdag den 15. juli blev en kvinde dræbt i sit hjem. En lejlighed på Strandpromenaden i Helsingør.

Torsdag i et retslokale i selvsamme by sad hendes ægtefælle, sigtet for drabet på hende, i grundlovsforhør.

Sigtelsen lyder på knivstik i hoved og hals samt slag med en håndvægt i hovedet.

Søndag nægtede han sig skyldig. Det har dog ændret sig siden.

Forsvarsadvokaten kunne fortælle, at hans klient erkendte sig skyldig efter straffelovens paragraf 246. Nemlig vold med døden til følge.

Den 65-årige mand virkede lidt fjern, da han kom ind i lokalet. Onsdag blev han vurderet frisk nok til at møde til grundlovsforhør, da han selv var blevet indlagt på grund af skader efter den voldelige episode lørdag.

Han var stærkt medicineret fortalte hans forsvarsadvokat Jan Aarup.

Manden var iklædt en skjorte med åbne knapper. Resten af hans klæder var hospitalstøj.

Han lignede også en, der netop var blevet udskrevet. Han havde et plaster på halsen, virkede til at være svært gående, og så havde han noget, der lignede en bandage på venstre arm.

Da han satte sig i vidnestolen, blev han spurgt af sin forsvarer, om han kunne sidde okay på den. Derefter rømmede den sigtede sig og fremprustede noget om, at han havde skader på maven.

Dagen efter voldsepisoden blev den 65-årige fremstillet for grundlovsforhør in absentia, hvor hans advokat repræsenterede ham.

Når en sigtet fængsles uden at have været til stede - in absentia kaldes det - skal der holdes et nyt retsmøde, når den sigtede er i stand til at møde i retten, og det var han torsdag.

- Vil du udtale dig? Spurgte dommeren manden, som svarede ja.

Hvad udtalelsen udmøntede sig i, ved vi dog ikke, da både anklager Ulla Greibe og forsvarsadvokaten begærede lukkede døre. Og lukkede blev de til trods for den fremmødte presses protester.

Retten fandt det passende, at han fortsat skulle varetægtsfængsles på en lukket psykiatrisk afdeling med frist den 16. august.

Ifølge Politiken er partnerdrab den største enkeltstående type drab i Danmark.

Sponsoreret indhold