Krimi30. april 2024

Mand dømt for drabsforsøg: Skar ekskæreste i ansigtet flere gange

En 43-årig mand er blevet kendt skyldig i et brutalt drabsforsøg – en tilfældig forbipasserende reddede formentlig kvindens liv
Politiet rykkede hurtigt ud til Strandvejen i Svinninge, efter de 7. november 2022 fik en anmeldelse om, at der var blevet fundet en hårdt kvæstet kvinde.
Politiet rykkede hurtigt ud til Strandvejen i Svinninge, efter de 7. november 2022 fik en anmeldelse om, at der var blevet fundet en hårdt kvæstet kvinde.
 Foto: Presse-fotos

LÆS OGSÅ: Jakob skrev med Emilie Meng på forsvindingsnatten: – Hun var en sød pige

Tilbage i november 2022 fik en tilfældig forbipasserende i bil sit livs chok, da personen fandt en stærkt kvæstet kvinde på Strandvejen i Svinninge – men det reddede formentlig også kvindens liv.

Tirsdag er en 43-årig mand blevet kendt skyldig i drabsforsøg, da han forinden havde overfaldet den 42-årige ekskæreste med kniv.

Han skar blandt andet kvinden flere gange i ansigtet – i forbindelse med overfaldet kom hun alvorligt til skade.

Den 43-årige mand, som er fra Litauen, blev samtidig dømt for trusler mod kvinden samt tyveri af hendes pung og mobiltelefon.

Det koster nu manden seks års fængsel, lyder det i en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Sagen er blevet behandlet ved Retten i Holbæk – den nu dømte har nægtet sig skyldig i anklagerne fra start – men erkendte at have begået grov vold mod offeret.

Den forbipasserende mand fik formentlig den 43-årige til at stikke af fra gerningsstedet. Han blev efterfølgende efterlyst internationalt, men blev først anholdt i udlandet i marts 2023, hvorefter han blev ført tilbage til Danmark. Han har siden siddet varetægtsfængslet i sagen.

Den 43-årige mand blev udover fængselsstraffen samtidig udvist for bestandigt.

Han valgte at anke dommen til Landsretten.

Sponsoreret indhold