Krimi10. januar 2022(opd. 12. november 2022)

Hjemme hos mor igen: Her er politiets teori om faren

32-årige Mathias Brodka er efterlyst af Interpol, men politiet forventer ikke, at han er i udlandet
Bortfører
 Foto: Privatfoto

Kender du til sagen eller har et tip - skriv til journalisten her!

I 36 dage var en otte-årig pige sporløst forsvundet.

Ingen havde set den lille pige, siden hun forsvandt den 4. december, hvor hun skulle være sammen med sin far. Det var aftalen, at pigen skulle afleveres til sin mor, men faren, Mathias Brodka, valgte at kidnappe sin datter i stedet.

Det blev starten på en lang menneskejagt. Mathias Brodka er sigtet for at have kidnappe sin datter og er fængslet in absentia.

Søndag 9. januar dukkede pigen pludselig op igen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der har eftersøgt flere adresser i Danmark og i Sverige, hvor de troede, at Mathias Brodka skjulte sin datter.

- Faren bliver stadigvæk eftersøgt. Det er ikke kun i Danmark, da han er efterlyst i hele Europa af Interpol.

- Men vi har en teori om, at han kan være i Danmark lige nu. Der er stor sikkerhed ved grænserne på grund af corona, og det er sværere at komme ind og ud af landet, oplyser pressetjenesten ved Midt- og Vestsjællands Politi til SE og HØR.

Det har endnu ikke været muligt for Midt- og Vestsjællands Politi at fastslå, hvor faren og datteren har opholdt i de godt og vel seks uger.

Afleveret til familien

Ifølge politiet blev pigen afleveret til nogen fra Mathias Brodkas familie på Sydsjælland. De mener, at han fortsat opholder sig i landet, efter han afleverede sin datter.

Den otte-årige pige har det godt, oplyser ordensmagten.

Pigen blev efter kort tid efter, at hun blev afleveret hos familiemedlemmerne på Sjælland genforenet med sin mor.

Det er moren, der har den fulde forældreret over pigen.

Flere børn

Den lidt over to meter høje Mathias Brodka arbejder som landmand. På Facebook har han lagt flere videoer op, hvor han spiller klaver.

Den høje mand har et stort mørkt fuldskæg og langt mørkt hår.

Ifølge SE og HØRs oplysninger har han en kæreste. Mathias Brodka har flere børn fra tidligere forhold.

I en mail, der angiveligt er skrevet af Mathias Brodka til kæresten, skriver han om årsagen til kidnapningen. Mailen har SE og HØR set.

Ifølge mailen så han ikke andre udveje end at kidnappe sin datter, da han ikke havde lov til at se hende. Ifølge Mathias Brodka havde han kun mulighed for at se sin datter en gang hver tredje måned i få timer.

I et interview med Berlingske fra 2019 fortæller den 32-årige far, at han er konspirationsteoretiker. For år tilbage var han med i et parti, der hedder JFK21.

Her fortalte han, at samfundet begår forbrydelser mod menneskeheden. Mathias Brodka vil være villig til at gribe til våben, hvis det bliver nødvendigt, sagde han dengang til avisen.

SE og HØR har forsøgt at komme i kontakt med pigens mor, men uden held.

Sponsoreret indhold