Krimi5. juni 2020

Makabert tyveri: Urner stjålet fra kirke

Østjyllands Politi efterlyser vidner, der kan hjælpe i efterforskningen af et usædvanligt tyveri
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/gjrlev.png
 Foto: Google Maps

To urner indeholdende aske, som stod klar i en tilbygning ved østjyske Gjerlev Kirke før nedsættelse, er natten til tirsdag forsvundet.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, hvori de samtidig opfordrer enhver til at henvende sig, hvis man har oplysninger om de forsvundne urner.

Det gælder især fordi, der er tale om et tyveri, hvor kosterne ikke repræsenterer anden større værdi end for de pårørende.

”Der sidder pårørende til de døde, der er meget berørte, og vi vil meget gerne have urnerne tilbage til dem og kirken igen. Hvis du ser urnerne eller har kendskab til, hvor de er, så ring til politiet. Lad være med at røre eller flytte dem – lad politiet om det”, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i meddelelsen.

https://imgix.seoghoer.dk/urner2.jpg
 Foto: Østjyllands Politi

Det er to urner magen til disse, der er forsundet fra kirken. Foto: Østjyllands Politi

Indbruddet er sket da ukendte gerningsmænd er brudt ind i kirkens graverbygning og det tilhørende værksted. Her stod urnerne i en kasse før en nedsættelse af dem ville finde sted.

Ud over de to urner stjal gerningsmændene også to buskryddere, en hækkeklipper og en havetraktor, som tyvene kørte væk på en trailer.

Traileren havde de ligelede stjålet fra kirkens grund. Dagen efter blev traileren fundet i landsbyen Tvede, som ligger syd for Gjerlev.

Hvid bil Søges

Derfor er politiet meget interesserede i at høre fra folk i området omkring Gjerlev nord for Randers, der kan have set nogen enten køre rundt med en havetraktor på ladet af en trailer.

Eller hvis man skulle have set en særlig hvid bil.

En beboer Gjerlev spottede nemlig en hvid bil natten til onsdag. Der har formentlig været tale om en Citroën Berlingo eller en Peugeot Partner. Om morgenen var bilen væk igen.

Har man oplysninger, der kan hjælpe politiet med opklaring kan man kontakte Østjyllands Politi gennem tlf. 114.

Sponsoreret indhold