Krimi20. juli 2022

To mænd tiltalt for at drab på Jesper: Det var planlagt

35-årige Jesper Ehlers Andersen døde i en lejlighed i Haderslev sidste sommer
Drabet på 35-årige Jesper Ehlers Andersen i juli sidste år var planlagt ifølge anklageren i sagen
Drabet på 35-årige Jesper Ehlers Andersen i juli sidste år var planlagt ifølge anklageren i sagen
 Fotos: Politi.dk

To mænd havde efter anklagemyndighedens opfattelse nøje planlagt, hvordan 35-årige Jesper Ehlers Andersen fra Haderslev skulle slås ihjel sidste sommer.

I dagene op til drabet, som skete i en lejlighed i Damgade i den sønderjyske domkirkeby 2. juli i fjor, blev Jesper Ehlers Andersen dræbt af et skud i hovedet, slag og knivstik.

Tre mænd på 34, 35 og 56 år er nu blevet tiltalt i sagen - de to yngste er anklaget for at have planlagt og udført drabet på Jesper Ehlers Andersen. De nægter sig skyldige.

Tiltalerejsningen betyder, at der nu bliver løftet en smule af sløret for sagens detaljer. De har indtil nu været holdt skjult for offentligheden, da sagen af hensyn til politiets efterforskning har været behandlet ved lukkede retsmøder.

Af anklageskriftet i sagen fremgår det, at mændene skulle have forsøgt at fremskaffe en pistol i dagene op til drabet. Det lykkedes ikke, men i stedet fik de fremskaffet et oversavet jagtgevær, som skulle blive gerningsvåbnet i sagen.

Efter at mændene havde fået fat i geværet aftalte de med Jesper Ehlers Andersen, at han skulle komme til lejligheden i Damgade, hvor en af de tiltalte boede.

Da Jesper Ehlers Andersen var kommet hjem til den tiltalte i Damgade, ringede den tiltalte til sin kumpan og fortalte, at Andersen var kommet, lyder det i anklageskriftet. Derefter ankom kumpanen til stedet og slog Jesper Ehlers Andersen ihjel, lyder anklagen.

Jesper Ehlers Andersen blev ifølge anklageskriftet dræbt af et enkelt skud i hovedet affyret fra et oversavet dobbeltløbet haglgevær, flere slag i hovedet med samme gevær samt flere knivstik i hals nakke og hoved.

De tre mænd, som er fængslet i sagen, blev anholdt kort efter drabet. Den ene er som nævnt ikke anklaget for at have haft del i drabet. Han er derimod anklaget for sammen med en af de andre i en periode i foråret 2021 at have opbevaret et haglgevær med ni tilhørende patroner samt 76 patroner til en salonriffel på et loft på sin bopæl i Haderslev.

De tre er desuden alle anklaget for at have besiddet knap et kilo amfetamin med henblik på salg.

Sagen mod de tre bliver indledt 9. september ved Retten i Sønderborg.

Sponsoreret indhold