Krimi30. juni 2023

Louise Borglit-sagen: Hemmelige optagelser må bruges

Anklagemyndigheden i Louise Borglit har fået en delvis sejr i dag
Drabssagen omkring højgravide Louise Borglit kører i disse dage ved Retten i Glostrup. Tirsdag afgiver den hemmelige agent "Frank" forklaring.
Drabssagen omkring højgravide Louise Borglit kører i disse dage ved Retten i Glostrup.
 Foto: Privat

Hemmelige lydoptagelser og politiagents forklaring kan i det "væsentlige" indgå som bevis i sagen om drabet på Louise Borglit. Det har Retten i Glostrup afgjort.

- Retten har bestemt, at lydoptagelserne og politiagentens forklaring i det væsentlige kan indgå i sagen som bevis, lyder det i afgørelsen.

Der er dog også nogle lydoptagelser, som ikke bør indgå som bevis. Det er optagelser fra tre dage.

Der er tale om lydoptagelser af samtaler mellem den tiltalte og agenten Frank i Enner Mark Fængsel optaget fra den 18. og 21. november 2020 samt rumaflytningerne fra tiltaltes celle i Enner Mark Fængsel fra den 21. og 22. november 2020.

Retten mener, at PET-agenten på de optagelser går for langt, og at de dermed for karakter af afhøring.

- Samtalerne mellem tiltalte og infiltratoren Frank i lydoptagelserne den 18. og 21. november 2020 har karakter af afhøringer og er ulovligt tilvejebragte beviser, skriver retten i sin kendelse.

- Samtalerne mellem tiltalte og infiltratoren Frank i lydoptagelserne den 18. og 21. november 2020 har karakter af afhøringer og er ulovligt tilvejebragte beviser, skriver retten i sin kendelse.

Optagelserne er blevet indhentet i forbindelse med, at politiet har benyttet sig af en PET-agent i forsøget på at opklare drabet på højgravide Louise Borglit i november 2016.

Hvorvidt optagelserne måtte bruges har været et tilbagevendede tema under sagen mod den 29-årige mand, der sidder tiltalt for drabet. Klart størstedelen af anklagemyndighedens bevisførelsen bygger på optagelserne der er foretaget, mens den tiltalte sad fængslet i en anden sag om drabsforsøg på sin ekskæreste.

Retssagen nåede pludselig et dødpunkt tidligere på måneden, da Østre Landsret slog fast, byretten først skulle vurdere, om optagelserne overhovedet kunne bruges som bevis, før sagen kunne gå videre.

Det har været en svær sag for dommerne, der altså ikke har tidligere praksis at læne sig op af.

Louise Borglit blev stukket ihjel i november 2016. Selvom politiet i årevis har efterforsket sag, så har de ikke kunne skaffe de fældende og håndgribelige beviser.

Dommen afsiges efter planen først 10. oktober.

Sponsoreret indhold