Krimi5. juni 2020

Lego fjerner politireklamer

Lego er kommet i stomvejr, efter det er blevet lækket, at de har bedt om at indstille markedsføring af legosæt med myndigheder
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/politibilpraveeshpalakeel.jpg
 Foto: Praveesh Palakeel

Det danske legetøjsselskab Lego er kommet i et uvejr på sociale medier i USA.

Det skyldes, at Lego har valgt at indstille markedsføringen for deres produkter, hvor myndighedspersoner som politibetjente og brandmænd optræder, skriver TV2.

Produkterne er blandt andre 'Politistation', 'åbning af donutbutikken', 'midtbyens brandvæsen' og 'mobil kommandocentral'.

Trumprådgiver skælder ud

Præsident Donald Trumps kampagneleder Brad Parscale har allerede skældt ud på legetøjskæden, men godt nok for det forkerte.

Til at begynde med, blev det rapporteret, at Lego helt havde trukket de pågældende legetøjssæt, men det har senere vist sig at være forkert. Dengang skrev Brad Parscale:

'Det her er skørt. Lego fjerner legetøjssæt med politi, brandfolk og nødberedskabsfartøjer. De dropper endda et voksensæt af Det Hvide Hus. Vi bør fremhæve det gode i ordensmagten overfor børn. Hvad mener Joe Biden om, at Lego fjerner betjente.'

Lego har senere undskyld og understreget, at de i fremtiden vil være mere omhyggelige i at melde klart ud, så de ikke bliver misforstået.

uroligheder

Tilbagetrækningen af markedsføringen for legetøjprodukterne kommer som følge af drabet på en sort mand ved navn George Floyd.

Han døde under en anholdelse, hvorefter der har været voldsomme demonstrationer og optøjer i hele USA.

Lego mener, at deres reklamer kan virke stødende i denne tid.

Sponsoreret indhold