Krimi30. juli 2022

Lavede bombe-joke i lufthavnen: Nu taler han

Den svenske landsholdstræner sætter nu ord på den dårlige joke
Det skabte totalt kaos, da den svenske mand ville prøve at være sjov. 
Det skabte totalt kaos, da den svenske mand ville prøve at være sjov.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den svenske håndboldlandstræner Pontus Ward Wiklund mistede dømmekraften, da han spøgte med at have en bombe i tasken i Københavns Lufthavn fredag.

Det forklarer landstræneren for kvindernes U-18-landshold til håndboldklubben Önnereds hjemmeside lørdag.

Bombe-spøgen førte til, at Københavns Lufthavns Terminal 2 måtte evakueres og afspærres i omkring en time fredag formiddag.

- Jeg mistede fuldstændig dømmekraften i et kort stykke tid og spøgte med noget, man egentlig ikke bør spøge med, især ikke dette sted.

- Jeg vil gerne undskylde over for mit landshold, forbundet, personalet i lufthavnen og andre mennesker, der er blevet berørt af dette, siger Pontus Ward Wiklund til hjemmesiden.

Han var ude og rejse med U-18-landsholdet, der netop havde været i Montenegro, da hændelsen skete.

Pontus Ward Wiklund blev tilbageholdt af politiet, der afhørte ham, inden han senere fredag blev løsladt, skriver Önnered.

- Jeg har indset sagens alvor, og hvor idiotiske mine handlinger var. Jeg er også parat til at tage en eventuel straf, lære af dette og så komme videre i livet, siger landstræneren.

Ward Wiklund fik for nylig opgaven som cheftræner for Önnered. Klubben skriver, at der fortsat er tillid til ham.

Til gengæld får han ikke mulighed for at følge U-18-landsholdet til VM, da han er blevet erstattet som følge af fredagens hændelse.

Klokken cirka 9.20 fredag modtog politiet en anmeldelse om, at en mand havde sagt til personalet i en indtjekningsskranke, at han havde en bombe i sin taske, da han blev spurgt, hvad der var i den.

Politiet udtalte i den forbindelse, at der var tale om en 29-årig svensk statsborger, der var i lufthavnen med et sportshold, han er træner for.

Politiet gjorde desuden opmærksom på, at man ikke skal spøge med bomber i en lufthavn.

Sponsoreret indhold