Krimi9. juni 2023

Lars Findsen må IKKE vidne i Samsam-sag

Østre Landsret afviser at lade Lars Findsen vidne i Samsam-sagen
Lars Findsen må ikke føres som vidne i Samsam-sagen.
Lars Findsen må ikke føres som vidne i Samsam-sagen.
 Foto: Ritzau Scanpix

Ahmed Samsam får ikke lov til at føre den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) Lars Findsen som vidne, i den kommende sag som han har anlagt mod FE og Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Det oplyser Erbil Kaya, som er advokat for Ahmed Samsam, til Berlingske.

Østre Landsret har skullet behandle spørgsmålet om, hvilke vidner der kan føres i den civile retssag, som begynder til august.

Landsretten er også kommet frem til, at Ahmed Samsam ikke må indkalde Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, som vidne.

Det sidste vidne, som landsretten ikke har tilladt, er en 63-årig mand, som tidligere har været ansat i PET.

- Vi har fået lov til at indkalde alle vores vidner, bortset fra tre. Deres tavshedspligt og hensynet til hemmeligholdelse er de gennemgående argumenter for, at vi ikke må føre de tre, siger Erbil Kaya til Berlingske.

Det er ikke afklaret, om de vil forsøge at kære afvisningen til Højesteret.

Ahmed Samsam blev i 2018 idømt otte års fængsel ved en spansk domstol for at have tilsluttet sig den militante bevægelse Islamisk Stat (IS). Han afsoner nu sin straf i et dansk fængsel.

Men ifølge Berlingske og DR var han agent for de danske efterretningstjenester.

Ahmed Samsam har anlagt et civilt søgsmål mod de danske efterretningstjenester, fordi han ønsker, at de skal anerkende, at han var agent for dem.

/ritzau/

Sponsoreret indhold